Utrecht Stad, 09.45 uur

Utrecht 25-04-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht Stad

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op zondagavond omstreeks 19.30 uur vond een aanrijding plaats op de Amsterdamsestraatweg tussen een auto en een jongetje van 9 jaar op een fiets. Het jongetje uit Utrecht stak met zijn fiets de weg over. Hier reed de 28-jarige automobilist uit Utrecht. Een aanrijding was het gevolg waarbij het jongetje tegen de motorkap en voorruit terechtkwam.

Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek hij een gebroken been te hebben en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft de plek van het ongeluk afgezet. De regionale verkeersdienst heeft op de plek van het ongeval een onderzoek gedaan. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden. Hij blies 555 ug/l. Het rijbewijs van de man werd daarop ingevorderd en tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Na een uur kon de op de Amsterdamsestraatweg weer worden opengesteld voor het verkeer.

Aanhoudingen voetbalwedstrijd

UTRECHT De politie heeft na de voetbalwedstrijd van zondagmiddag 24 april in totaal 11 personen aangehouden in verband met het gooien van stenen, belediging, belemmering bij aanhouding en het niet voldoen van een bevel of vordering van de politie. Tijdens de wedstrijd werd door twee personen vuurwerkfakkels afgestoken in het vak. Ook werd een dergelijke fakkel naar een ander vak in het stadion gegooid. Uiteindelijk werd het duo twee FC Twente supporters aangehouden buiten het stadion na de wedstrijd.

Ongeval letsel

UTRECHT Op zondagmiddag 24 april vond op de Kanaalweg omstreeks 16.15 uur een aanrijding plaats tussen een 48-jarige man uit Zeist op een bromfiets en een 52-jarige man uit Utrecht op een fiets. De man op de bromfiets hield niet voldoende rechts en kwam op de andere weghelft. Hier reed de fietser en er ontstond een aanrijding waarbij de fietser viel. Hij liep hierdoor licht letsel op aan zijn gelaat.

Politie kwam bij het ongeval en vermoedden alcoholgebruik bij de bestuurder van de bromfiets. Na een ademanalyse bleek de man 760ug/l te blazen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Zoektocht naar de inbreker

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 05.15 uur de melding dat er op dat moment werd ingebroken in een woning aan de Begijnekade. De directe omgeving werd afgezet door de politie en al snel klonk een klap en glasgerinkel. Bleek dat een voordeur van een woning te zijn ingetrapt.

Daarop volgde een onderzoek in en bij andere omliggende woningen. Via een trappenhuis langs diverse woningen trof de zoekende politie bewoners aan die aangaven dat een verdachte man naar de bovenste etage was gevlucht. Na wat zoeken werd de 24-jarige verdachte uit Amersfoort verstopt in een washok bij een woning aangetroffen.

De man werd geboeid en meegenomen naar het bureau. Bij de verdachte werd inbrekerswerktuig en een portemonnee van een bewoner van een van de woningen aangetroffen. De verdachte heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over de inbraak. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Beroving

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg ter hoogte van het Oppenheimplein - werd op zondag omstreeks 18.00 uur een 31-jarige man uit Utrecht slachtoffer van een beroving. Het slachtoffer kwam op het bureau met de melding dat hij na het pinnen door twee mannen gedwongen werd om zijn geld af te geven. Daarop ging het duo er rennend vandoor.

De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de twee daders maar niemand meer aangetroffen.

Identiteitsbewijs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 25 april omstreeks 01.45 uur op het Janskerkhof een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het niet willen tonen van zijn identiteitsbewijs. De man werd op deze locatie door surveillerende collegas betrapt op wildplassen.

Omdat de politie een bekeuring wilde uitschrijven en de verdachte zich lastig begon te gedragen en zijn rijbewijs niet wilde laten zien werd hij aangehouden. De man verzette zich en moest met gepast geweld worden geboeid en worden meegenomen naar het bureau. Ook in de cel bleek hij zich lastig gedragen en moest hier ook met gepast geweld worden ingesloten.