Politie Groningen

Persberichten maandag 25 april 2005

Provincie Groningen 25-04-2005 -

Groningen: gewonde bij ongeval
Een 26-jarige inwoner van Den Helder is zondagnacht gewond geraakt toen hij op de A7 bij Scheemda met zijn auto in de sloot belandde. Hij is vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder verklaarde dat hij was uitgeweken voor een ree die zich op de weg bevond. Daardoor verloor hij de controle over de auto en kwam vervolgens in de sloot terecht. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Snelheidscontroles in de provincie
Er zijn zondag enkele snelheidscontroles gehouden. Op de Jonkersvaart bij Marum zijn 7 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Er werden 90 voertuigen gecontroleerd in ze 60km-zone. De hoogst genoteerde reed 98 km/u.
Op de Onstwedderweg bij Smeerling werden zondagavond 47 voertuigen gecontroleerd. Slechts 1 bestuurder reed te hard. Hij reed met een snelheid van 19 km/u. Ter plaatse was maximaal 80 km/u toegestaan. Op de Provincialeweg N360 in Ten Boer werden zondagmorgen 895 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 84 te hard. De hoogst genoteerder eed 88 km/u terwijl ter plaatse maximaal 50 km/u mocht worden gereden.