NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

NOM Nieuws > ENERGIE EXPO NOORD donderdag 21 april 2005

ENERGIE EXPO NOORD donderdag 21 april 2005

18 april 2005

Donderdag 21 april 2005 vindt de ENERGIE EXPO NOORD plaats op het TT Circuit Assen. Meer dan tweehonderd gasten uit heel Nederland ervaren deze dag dat Noord-Nederland een sterke regio is op het gebied van kennis en bedrijvigheid rond energie. Centraal staan thema's als energietechnologie, energiegerelateerde diensten, ICT en duurzame energiedragers als biobrandstoffen. De N.V. NOM organiseert dit evenement in het kader van de acquisitie en uitbreiding van energiegerelateerde bedrijven.

De openingslezing over het mondiale perspectief op gas verzorgt Ir. P. (Peter) H. Vogtländer, voorzitter Algemene Energieraad. Prof. Dr. W. (Wubbo) J. Ockels, hoogleraar Sustainable Engineering TU Delft, sluit de dag af met een lezing over het intelligent benaderen van duurzaamheid en energiebehoefte. Tijdens de dag vinden negen workshops plaats en vier excursies. De workshops worden ondersteund door een demovloer waar producten en diensten van het regionale bedrijfsleven en kennisinstellingen op het gebied van energie letterlijk te zien zijn.

Aandacht voor innovatie in Noord-Nederland
Tijdens de Energie Expo Noord wordt aandacht besteed aan de Zero Emission Power Production (ZEPP), het concept van emissievrij energie produceren uit bijna lege gasvelden, voorzien bij Drachten. Ook is er aandacht voor de Thuiscentrale, de micro-warmte-kracht koppeling als high-tech opvolger van de CV-ketel die op het punt staat toegepast te worden, en voor initiatieven rond biobrandstof.

NOM en Energy Valley
Met de organisatie van de Energie Expo Noord streeft de NOM haar eigen doelstellingen na, maar steunt hiermee ook de ambitie Energy Valley. Hierin werken de NOM, Gasunie, NAM, RuG, de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en de steden Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden samen.