Edelman - DLV


25 - 4 - 2005

Exact Online, boekhouden via internet

Exact Software biedt vanaf de zomer de mogelijkheid zijn bekende boekhoudsoftware in abonnementsvorm via internet te gebruiken. Onder de naam Exact Online betreedt Nederlands grootste softwarebedrijf de groeiende markt van online boekhouden. Analist Adriaan Meij van AME Research concludeerde onlangs dat veel MKB-bedrijven naar deze manier van administratieverwerking overstappen. Kostenbesparing, veiligheid en het niet hoeven updaten van de software zijn de meest gehoorde redenen hiervoor. Meij schat dat eenderde van de 600.000 Nederlandse MKB-bedrijven zal overstappen. *)

Volgens Peter van Haasteren, directeur Exact Nederland, groeit de behoefte aan online boekhouden onder aanvoering van accountantskantoren. Als accountants en hun klanten toegang hebben tot hetzelfde systeem, wordt het proces van gegevensuitwisseling efficiënter. Ondernemers besparen zo op kosten voor hun accountant en deze kan zich toeleggen op zijn expertise. Ondernemers hebben vanaf elke locatie toegang tot hun financiële gegevens en kunnen samen met hun accountantskantoor de administratie doornemen. Ze hebben alleen een webbrowser en een verbinding met Internet nodig. Exact biedt accountantskantoren de mogelijkheid Exact Online onder de eigen naam aan klanten aan te bieden.

Exact richt zich met Exact Online op bedrijven met één tot 20 medewerkers en accountantskantoren. Van Haasteren legt uit: Veel kleine MKB-bedrijven werken nog met oplossingen die verouderd zijn. Ze functioneren vaak prima, maar kunnen niet meer aansluiten bij nieuwe ontwikkelingen. Er is soms niet eens een mogelijkheid om er een e-mailadres van een klant in op te slaan. Exact Online werkt zoals het vertrouwde boekhoudpakket; klanten kunnen er zelfs voor kiezen dat Exact Online er net zo uitziet als hun vertrouwde DOS-pakket. Groot verschil is de onderliggende technologie: Exact Online voldoet aan de behoeften van deze tijd en is klaar voor de toekomst. Gegevens in Exact Online zijn bijvoorbeeld toegankelijk te maken via een PDA of Smartphone.

Een ander voordeel van online boekhouden is het feit dat Exact niet alleen de software levert, maar ook de bijbehorende dienstverlening, zoals beveiliging, back-ups, updates en telefonische helpdesk. De software draait op krachtige servers die in een veilige omgeving beheerd worden. Daardoor hoeven gebruikers niet te investeren in hardware. Toegang tot Exact Online vindt plaats op basis van een abonnementstructuur met een vaste prijs vanaf EUR 40 per maand. Dit basisabonnement voor boekhouding is uit te breiden met modules voor onder meer facturatie, telebankieren en budgettering. Op termijn breidt Exact de mogelijkheden uit met onder andere CRM-toepassingen.


*) Rapport Onverbiddelijke opmars Internet boekhouden op www.ame.nl

Meer over Exact Software:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.exact.nl

Edelman
Diana Budding of Leoni Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl