Gemeente Baarle-Nassau


Vestiging voorkeursrecht (2)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maken bekend, dat zij op 19 april 2005 ingevolge het bepaalde in artikel 8a van de Wet voorkeursrecht gemeenten hebben besloten de gemeenteraad voor te stellen om percelen grond aan te wijzen tot vestiging van een voorkeursrecht als bedoeld in de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten.

Het besluit van Burgemeester en wethouders heeft betrekking op gronden in het plangebied gelegen tussen de geprojecteerde omlegging van de provinciale weg en de Visweg, voorzover gelegen tussen de Oordeelsestraat en de kapel aan Nijhoven, alsmede het perceel globaal begrensd door de Kapelstraat en de Visweg, allen deel uitmakend van de voorgenomen uitbreiding van het bedrijventerrein Baarle-Nassau. Op de bij het besluit behorende kaart staan de aangewezen percelen aangeduid.

Het voornoemde besluit ligt samen met de daarbij behorende stukken met ingang van donderdag 21 april 2005 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu van het gemeentehuis, Singel 1 te Baarle-Nassau. De eigenaren en de beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht.

Het besluit van ons college treedt in werking een dag na de datum van publicatie in de Staatscourant. Publicatie heeft plaatsgehad op 20 april 2005. Het besluit houdt in dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer deze hun percelen respectievelijk de erop gevestigde rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Baarle-Nassau te koop moeten aanbieden.

Op grond van artikel 9a van de Wet voorkeursrecht gemeenten wordt dit voorstel aan de raad aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep openstaat.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op 21 april 2005 tegen voormeld genomen besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van bezwaar.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau, Postbus 105, 5110 AC Baarle-Nassau. Tevens kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda, gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dit vereist. Voorwaarde is dan wel dat tevens een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders is ingediend. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. De griffier van de rechtbank kan u hierover nader informeren.

Baarle-Nassau, 20 april 2005


---