Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 april 2005


Twee doden en vijf gewonden bij ongeval N50 Hattem


Bij een verkeersongeval op de N50 onder Hattem, zijn zondagavond twee vrouwen om het leven gekomen. Vijf andere personen, drie vrouwen en twee mannen, raakten ernstig gewond. Zij zijn met ambulances naar de ziekenhuizen Sophia en de Wezenlanden in Zwolle vervoerd.
De beide dodelijke slachtoffers, die ter plaatse zijn overleden, zaten als passagier in een personenauto die werd bestuurd door een 60 jarige vrouw uit Kampen..
In deze auto zat nog een vierde passagier, een 61-jarige vrouw uit IJsselmuiden. Zij raakte evenals de bestuurster ernstig gewond. De vrouw uit Kampen reed omstreeks 22.40 uur vanuit de richting Hattem op de N50 en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van de auto. De auto kwam daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Er ontstond een botsing met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 19 jarige jongeman uit Mensingeweer. Deze bestuurder en twee andere inzittenden, een 19 jarige vrouw uit Westeremden en een 19 jarige man uit Mensingeweer, raaakten alle drie ernstig gewond.
De identiteit van de beide dodelijke slachtoffers kan nog niet vrij gegeven worden, omdat familie van de slachtoffers nog niet bereikt kon worden. In de


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --