Politie Hollands Midden

Datum: 25 april 2005

Katwijk Rijden onder invloed

Op zaterdag 23 april omstreeks 00.05 uur controleerde de politie op het fietspad aan de Sandtlaan een 54-jarige fietser uit Rijnsburg. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Hij weigerde een blaastest. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roelofarendsveen Mishandeling

Op zaterdag 23 april, omstreeks 00.45 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden in een jongerencentrum aan het Sportpad. Een 19-jarige jongen werd vanuit het niets in zijn gezicht geslagen en viel hierna op de grond. Hij liep hierbij letsel in het gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.

Oegstgeest Brand

Op zondag 24 april omstreeks 15.45 uur is er brand ontstaan in een school aan de Jan Wolkerslaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Ten gevolge van de brand is er schade aan het dak ontstaan. Omdat de oorzaak van de brand onduidelijk is zal door de politie een onderzoek worden ingesteld.

Alphen aan den Rijn Aanrijding

Op vrijdag 22 april, omstreeks 17.05 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Hoofdstraat. Een 51-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn fietste tussen twee auto's door. Op het moment dat zij dit deed ging een portier van een auto open waardoor zij tegen het portier aanreed en ten val kwam. Met onbekend letsel werd de vrouw overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Overval

Op zaterdag 23 april, omstreeks 11.00 uur, heeft er een overval plaatsgevonden in een winkel aan de Keizershof. Een onbekende man kwam het kantoorgedeelte van de winkel binnen en bedreigde daar het aanwezige personeel. Onder deze bedreiging heeft de man een onbekend geldbedrag meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Onder invloed

Op zaterdag 23 april, omstreeks 21.05 uur, controleerde de politie een 24-jarige man uit Leiderdorp die op een snorfiets reed op de Willem van der Madeweg. De bestuurder bleek onder invloed te rijden. Uitslag van de ademanalyse was 635 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van 7 uur.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning Op vrijdag 22 april is er rond 22.30 uur ingebroken in een woning aan de Binkhorst. De verdachten zijn via de voordeur binnengedrongen en hebben de woning doorzocht. Het is nog onbekend wat er is meegenomen. De nacht daarvoor was er tevens een melding van inbraak in dezelfde woning. Het is de verdachten toen niet gelukt om in de woning binnen te dringen. Mogelijk bestaat er een connectie tussen de twee inbraken. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de inbraak

Alphen aan den Rijn Woninginbraken In de gemeente Alphen aan den Rijn is op zaterdag 23 april in een drietal woningen ingebroken. Rond 20.00 uur aan de Argostraat, aan de Poolsterstraat rond 10.15 uur en omstreeks 21.15 uur aan de Louise de Colignystraat. Uit de woningen zijn verschillende goederen meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Nieuwkoop Mishandeling

Op zondag 24 april, omstreeks 05.50 uur, heeft de politie twee mannen aangehouden van respectievelijk 30 en 35 jaar oud, beiden afkomstig uit Nieuwkoop. Zij hadden even tevoren, na een woordenwisseling in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat, een 22-jarige man uit Nieuwkoop mishandeld. De man liep hierbij letsel op aan arm, rug en voet. Hij werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp. De politie heeft de zaak nog in behandeling.

Leiderdorp Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed

Op zondag 24 april, omstreeks 05.55 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op het terrein van een benzinestation aan de Rijksweg A4. Een 20-jarige bestuurder uit Voorschoten had zijn voertuig niet voortdurend onder controle en botste hierdoor tegen een muur van het benzinestation. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Roelofarendsveen Rijden onder invloed

Op zondag 24 april, omstreeks 20.50 uur, controleerde de politie op de Aderweg een 22-jarige bestuurder uit Utrecht. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 805 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Boskoop Vermiste man in Gouwe aangetroffen

Zondagochtend 24 april heeft de politie aan de Zuidkade in de Gouwe het stoffelijk overschot aangetroffen van de 38-jarige Boskoper, Hans Ramp, die sinds 12 april vermist werd. Een bewoner van de Zuidkade meldde dat hij iets zag drijven. De brandweer heeft het lichaam geborgen. Door middel van sectie is vast komen staan dat er geen misdrijf in het spel is.

Bodegraven Aanrijding

Een 59-jarige automobiliste uit Zwammerdam reed vrijdag 22 april rond 22.40 uur bij het verlaten van een parkeervak aan de Zuidzijde, een 24-jarige scooterrijdster uit Bodegraven aan. De Zwammerdamse had de Bodegraafse geheel over het hoofd gezien. De scooterrijdster is met rug- en bekkenletsel en met een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Reeuwijk Overval zonder buit

Twee nog onbekende mannen probeerde zaterdagavond 23 april een 19-jarige inwoner van Reeuwijk op de Mierakker te beroven. De Reeuwijker werd daar bij een pinautomaat van een bank bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij moest geld pinnen en dat aan hen afgeven. Nadat de pinautomaat door foutieve invoergegevens de transactie afbrak liepen de twee mannen van tussen de 30 en 35 jaar weg in de richting van de Lange Krag en kon de Reeuwijker wegfietsen. De politie kamde de buurt nog uit op zoek naar de twee maar vond ze niet. De politie onderzoekt de zaak verder.

Reeuwijk Wegverloop gemist door drankgebruik

Een 27-jarige automobilist uit Boskoop miste zondag 24 april rond 04.00 uur een bocht in de Nieuweweg, reed rechtdoor, ramde een waarschuwingsbord en kwam uiteindelijk met zijn voorwielen boven het langs de weg liggende water te hangen. Agenten stelden drankgebruik bij hem vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse liet een waarde van 815 ug/l zien (limiet is 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in, nam de auto in beslag en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Stunten met scooter loopt verkeerd af

Een 21-jarige inwoner van Gouda vond het zondag 24 april rond 03.15 uur op de Bloemendaalseweg nodig om met zijn scooter stunts uit te halen om zo op te vallen bij een aantal jongens en meisjes die daar liepen. Dit liep, ook door vermoedelijk drankgebruik, verkeerd af. De jongeman ging met scooter en al onderuit. Met verwondingen aan het gezicht, armen en benen werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie liet een bloedproef van de Gouwenaar afnemen in verband met het bestaan van vermoedens van het rijden onder invloed.

Waddinxveen Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden hield op zondag 23 april een alcoholcontrole op het Noordeinde en de Zuidplaslaan. Vanaf 16.00 uur werd gecontroleerd. In totaal werd van 229 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder werd aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. Van deze 52-jarige man uit Waddinxveen werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 485 ug/l (limiet 220 ug/l). De verdachte kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 5 uren.

Moordrecht Politie bekeurt jongeren

De politie heeft dinsdagavond 19 april zeven jongens uit Moordrecht bekeurd omdat zij zich aan de Ambachtweg bevonden op grond waar duidelijk door bordjes van Art. 461 van het Wetboek van Strafrecht was aangegeven dat zij zich daar niet mochten ophouden. De jongens waren in de leeftijd van 17 tot 22 jaar.

Moordrecht Mishandeling

De politie is een onderzoek begonnen naar de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Moordrecht. De mishandeling gebeurde op zondag 24 april rond 17.40 uur op de Prinses Beatrixstraat. De jongen werd daar aangesproken door twee nog onbekende jongens, enkele malen in het gezicht geslagen en tegen de grond geslagen. Vervolgens renden zijn belagers weg. De jongen stelde zich nog onder doktersbehandeling.

Gouda Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zaterdag 23 april rond 03.00 uur aan de Lange Tiendeweg een 25-jarige man uit Gouda aan als verdachte van het mishandelen van een 36-jarige man uit Boskoop. De man uit Boskoop, portier van een uitgaansgelegenheid aan de Lange Tiendeweg, kreeg na onenigheid een bierglas achter het oor gedrukt met een dikke bult als resultaat. De verdachte mocht in de loop van de zaterdagmiddag het bureau weer verlaten en zal zich op dinsdag 19 juli bij de Politierechter in Den Haag moeten verantwoorden.

Haastrecht Met auto dijk afgereden

Een 18-jarige jongeman uit Reeuwijk zag op zaterdag 23 april rond 05.30 uur geen kans om zijn auto op de Steinsedijk te houden. Hij reed door een hek langs de weg en kwam onderaan de dijk tegen een boom tot stilstand. De Reeuwijker liep lichte verwondingen op aan een been. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie liet daar een bloedproef van hem afnemen in verband met vermoedens van het rijden onder invloed. De Reeuwijker bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Bergambacht Insluiping in woning

Zaterdagavond 23 april zag een nog onbekend persoon kans om een woning aan de 's Heeraartsbergstraat binnen te sluipen via een niet afgesloten achterdeur. Hij deed dit terwijl de bewoners aanwezig waren. Voorzover nu kan worden nagegaan zijn een aantal sieraden door de insluiper meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Schoonhoven Inbraak in woningen

Zaterdagavond 23 april werd er ingebroken in een woning aan de 's-Heerenbergstraat, de Van 't Hoffplaats en de Galvanistraat. Voorzover nu bekend is werden mobiele telefoons, bankpasjes en een wintersport-jack gestolen. De politie is een onderzoek begonnen naar de inbraken die veel overeenkomst vertoonden. In alle gevallen werd een achterdeur of -raam opengebroken.

Leiden Mishandeling op straat Op de Albinusdreef is op zondag 24 april, omstreeks 04.15 uur, een 25-jarige man uit Leiden mishandeld door drie vooralsnog onbekende mannen. De Leidenaar was onderweg naar huis toen hij door de drie mannen op straat mishandeld werd. De Leidenaar is geschopt en geslagen en heeft hierdoor letsel aan zijn gezicht opgelopen. De politie heeft het voorval in behandeling.

Leiden Mishandeling In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april kreeg de politie rond 03.00 uur een melding van een mishandeling op de Nieuwe Beestenmarkt. Ter plaatse vond de politie een 21-jarige man uit Leiderdorp op de grond die gewond was geraakt. Omstanders verklaarden dat de man mishandeld was door een drietal personen. De politie heeft twee van de drie verdachten, een 29-jarige Katwijker en een 23-jarige Leidenaar, aan kunnen houden en stelt een onderzoek in naar het voorval. De Leiderdorper is in verband met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Diefstal auto Op de Amphoraweg is op zondag 24 april omstreeks 01.15 uur een auto gestolen vanaf een bedrijfsterrein. De verdachten hebben tevens getracht in te breken in het bedrijf, maar dat is doordat het inbraakalarm afging niet gelukt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstal.

Leiden Aanhouding na brandstichting Op zaterdag 23 april, omstreeks 01.00 uur, heeft de politie een 39-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie had eerder die nacht een melding gekregen van een in de brand staande container. Vervolgens hebben de agenten een rondje gemaakt in de wijk, waarbij zij een tweede brandende container aantroffen. De agenten zagen nabij de brandende container een verdachte man een portiek in snellen, waarna zij de man hebben aangehouden. De man heeft de tweede brand erkend en de schade wordt op hem verhaald. De politie stelt een nader onderzoek in naar de brandstichting.

Leiden Aanrijding tussen bromfietser en fietser Op vrijdag 22 april, omstreeks 23.30 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden in de Pesthuistunnel waarbij een bromfietser en een fietser betrokken waren. De bestuurder van de bromfiets, een 20-jarige Leidenaar, reed over het fietspad langs de Plesmanlaan, komende vanuit de richting van het Stationsplein. Hij wilde linksaf slaan, de tunnel in, richting de Vondellaan. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts aanhield, ontstond tussen hem en een tegemoetkomende fietser een aanrijding. De fietser, een 18-jarige Leiderdorper, raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. De bromfietser liep beenletsel op. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC.
---

Postbus ( Politie Hollands Midden Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 9801 Fax 9801



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --