Gemeente Hengelo

Grote brand bij Albert Heijn in Hengelo

Schade loopt in de miljoenen

Rond half zes vanochtend werd brandweer Hengelo gealarmeerd voor een brand bij de Albert Heijn supermarkt aan de Hasselerbaan 100 in Hengelo. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand en werd er direct opgeschaald naar zeer grote brand. Tijdens de verkenning van het pand door de brandweer trof zij braaksporen aan. Door snel ingrijpen van de brandweer is uitbreiding en verdere rookontwikkeling voorkomen.

De rook van de brand trok over de aangrenzende woonwijk waardoor de politie de bewoners heeft geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft vervolgens metingen verricht, deze wijzen uit dat er geen concentratie van gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig waren die schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is er geen aanleiding geweest voor evacuatie.

Rond half zeven werd het sein brandmeester gegeven. De geschatte schade loopt in de miljoenen euros. Zowel het pand als de inventaris kunnen als verloren beschouwd worden.
De brand is bestreden door circa 40 brandweerlieden. Brandweer Hengelo werd hierbij geassisteerd door de brandweer Oldenzaal. Tijdens de brand heeft de politie de Hasselerbaan gelegen tussen de Westelijke en de Oostelijke Esweg afgezet.

De technische recherche van de politie Twente doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.