BedrijfsautoRAI

25-04-2005

Speciale edities Ford Transit voor 40e verjaardag

De veertigste verjaardag van de Ford Transit wordt onder meer gevierd met een aantal speciale uitvoeringen van deze meest verkochte én bekende lichte bedrijfsauto ter wereld. Het gaat om het kwartet Transit Celebration, Transit Anniversary, Transit Connect Celebration en Transit Connect Anniversary.

Elk van deze bijzondere edities kenmerkt zich door een bundeling van extras én een buitengewoon feestelijk prijskaartje. Volgens algemeen directeur René Roggen van Ford Nederland is de Ford Transit al die veertig jaar van zijn bestaan toonaangevend. In Nederland, maar ook in talloze andere landen ter wereld.

In ieders leven een Transit
Het wereldsucces van de Ford Transit is het gevolg van permanente investeringen in een van meet af aan voortreffelijk product. Daardoor is de Transit in de loop van die volle veertig jaar toonaangevend gebleven op vele terreinen: qua veiligheid, praktische inzetbaarheid en exploitatiekosten, aldus René Roggen. In ieders leven speelt een Ford Transit wel een rol, of het nu gaat om de auto waarmee de loodgieter voorrijdt om je dak te repareren, de wagen van de hulpverlener op de snelweg, of die van de supermarkt die de boodschappen thuisbrengt. Met de Transit heeft Ford een icoon geschapen dat staat voor hard werken zowel bij zakelijke, als privé-inzet.

Speciale Edities Transit 40 jaar
Kopers van een Transit of een Transit Connect kunnen vanwege het jubileum profiteren van extra comfort en verdere opties, waarbij een kopersvoordeel tot 4.040,- te behalen valt. De beperkte oplage van speciale uitvoeringen zal herkenbaar zijn door een uniek genummerd logo op het dashboard ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum.

40 procent korting op fabrieksopties
Om het 40 jarig jubileum te vieren geeft Ford 40 procent korting op alle fabrieksopties, waaronder metaallak, airconditioning, centrale portiervergrendeling, laadbakken en een CD-speler. De klant heeft dus de vrije keuze om zelf opties naar eigen wens te kunnen kiezen. Maar er zijn ook kant-en-klare verjaarscadeaus:

Transit Celebration
De uitvoering Transit Celebration is er vooral om de bestuurders een meer ontspannen en efficiënte werkdag te verschaffen. Deze speciale editie is voorzien van opties met een waarde van 1.600,-. Die omvatten een CD-speler, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, ABS en centrale dubbele portiervergrendeling met afstandbediening tegenwoordig van essentieel belang bij stadsbestelwerk. De Transit Celebration levert kopers een voordeel op van 2.300,-.

Transit Anniversary
In aanvulling op de extras van de Transit Celebration biedt de uitvoering Anniversary nog standaard 16-inch lichtmetalen wielen, airconditioning, bumpers en buitenspiegels in de carrosseriekleur, metaallak en side-bars. Dit Anniversary model is leverbaar als een T260 met korte wielbasis, laag dak en de 85 pk (63 kW) TDdi motor. Het verjaarscadeau voor de koper vertegenwoordigt een waarde van 4.040,-.

Transit Connect Celebration
Eveneens er op gericht de professional die er mee werkt een meer ontspannen en efficiëntere werkdag te bezorgen is de Transit Connect Celebration. De opties op deze versie zijn een 1.000,- waard en omvatten een audiosysteem, elektrisch verwarm- en verstelbare buitenspiegels, centrale dubbele vergrendeling met afstandbediening en metaallak. De feestelijke besparing voor de kopers bedraagt 400,-.

Transit Connect Anniversary
Bovenop de extras van de Celebration, heeft de Transit Connect Anniversary standaard 16-inch lichtmetalen wielen, een CD-speler, airconditioning, side-bars plus bumpers, spatbordverbreders en buitenspiegels in de carrosseriekleur. Deze Transit Connect Anniversary model is leverbaar als T200S met korte wielbasis voorzien van de 75 pk (55 kW) TDdi motor. Het verjaarscadeau voor de koper heeft een waarde van 1.610,-.

De Ford Transit viert zijn 40e verjaardag in stijl.