Ingezonden persbericht


Pleon genomineerd voor acht Sabre Awards in pr en corporate communicatie

Amsterdam, 25 april 2005 - Communicatieadviesbureau Pleon is genomineerd voor acht Sabre Awards van de Amerikaanse Holmes Group. Het Europese communicatieadviesbureau is genomineerd In de categorieën Automotive, Professional Services, Public Education, Community Relations, Employee Communications en DAS (Deutschland, Austria, Switzerland). In Nederland is Pleon genomineerd in de categorie Public Education voor haar pr-werkzaamheden voor het schaduwparlement De Derde Kamer.

Voor De Derde Kamer, een initiatief van de Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling en Internationale Samenwerking (NCDO), organiseerde Pleon de pr rondom de Europese verkiezingen in 2004 met internationale waarnemers uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

De SABRE Awards zijn een initiatief van the Holmes Group. The Holmes Group publiceert al meer dan 15 jaar haar toonaangevende rapport over de internationale pr-sector: het Holmes Report.

Voorzitter van de jury is CEO Paul Holmes. De jury bestaat verder uit:
- Lesley Brend, oprichter van The RED Consultancy;
- Jean-Baptiste de Bellescize, managing director van Porter Novelli Frankrijk;
- Ralf Hering, managing director van het Duitse pr-bureau Hering Schuppener;
- Carlos Lareau, head of continental European operations van Burson-Marsteller;
- Michael Murphy, chief executive van Trimedia;
- Daniel Verpeaux, hoofd van Euro RSCG C&O Frankrijk.

Over Pleon
Pleon is een Europees communicatieadviesbureau met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen. Het bureau is in 2004 ontstaan uit een fusie tussen Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide en het Duitse ECC Kothes Klewes. In de overige Europese landen en in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië wordt Pleon onder meer vertegenwoordigd door partners uit het Brodeur-netwerk. Met Europese specialisten op het gebied van pr, public affairs, corporate communications, marketing, change management, risk management en design helpt Pleon organisaties bij het realiseren van groei en draagvlak. Binnen de Omnicom-groep maakt Pleon deel uit van BBDO Europe.

Pleon heeft kantoren in: Amsterdam, Berlijn, Bonn, Brussel, Boedapest, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Genua, Graz, Hamburg, Klagenfurt, Leipzig, Linz, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs, Rome, Salzburg, Stuttgart en Wenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maurits Blok
Pleon Amsterdam
tel: +31 20 487 40 00
maurits.blok@pleon.com
www.pleon.nl