Gemeente Brunssum

nieuw! Kunst te koop! nieuw! Programma Dodenherdenking 2005 nieuw! Ophalen snoeihout nieuw! Programma Koninginnedag 2005 nieuw! Nieuwe gemeentegids in de maak nieuw! 53 nieuwkomers ontvangen diploma
nieuw! Koopzondagen 2005 nieuw! Herinrichting Rode Beek Brunssum en Landgraaf onderzoeken samenwerking Sociale Zaken Evenementenkalender 2005 nieuw! Burgeronderzoek in Parkstad Limburg Brunssum beste kermisstad van Nederland Koopzondagen 2005 Hondenpoep hoort niet op straat! Brunssums basisonderwijs krijgt Piramide-keurmerk
Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeentelijke aanslag in de bus Nieuwe regels voor kapvergunning
nieuw! Werkzaamheden riolering Rumpenerbeemden nieuw! Vergadering Commissie Ruimtelijk Kwaliteit
nieuw! 19 april: wegwerkzaamheden Karel Doormanstraat Gemeentegids nu ook op internet
gehandicaptenparkeerplaats Koningstraat 11 Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen
Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat Gemeente pakt overlast aan
Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden Spreekuren wethouders Gemeente pakt foutparkeerders in wijken aan Wijkatlas 2004 op internet Verkeersspreekuur Weekmarkt

Werkzaamheden riolering Rumpenerbeemden

Vanaf eind mei tot december 2005 zullen in de wijk Rumpenerbeemden werkzaamheden plaatsvinden aan de riolering. Hiertoe zullen tijdelijk bepaalde straten en gedeelten van de wijk onbereikbaar zijn. Om de overlast te beperken en de bereikbaarheid van de wijk zoveel mogelijk te waarborgen, zullen de werkzaamheden in fasen werkvakken worden uitgevoerd. Hiertoe heeft het college van B&W een tijdelijk verkeersbesluit genomen.

Het gaat om de volgende werkvakken:
werkvak 1 Gedeelte Edenpark
werkvak 2 Tolenhof vanaf Vijverlaan t/m kruising Taelmanshof
werkvak 3 Tolenhof vanaf Taelmanshof tot kruising Woendershof
werkvak 4 Tolenhof kruising Woendershof tot Prins Hendriklaan
werkvak 5 Taelmanshof tussen Tolenhof en Brimmanshof werkvak 6: Taelmanshof tussen Brimmanshof en Hoefnagelshof werkvak 7: Hoefnagelshof kruispunt Taelmanshof t /m Vijverlaan
werkvak 8: Hoefnagelshof vanaf kruising Taelmanshof t/m kruising Woendershof
werkvak 9: Hoefnagelshof vanaf Woendershof tot Heugerstraat werkvak 10: Brimmanshof kruispunt Taelmanshof tot Woendershof werkvak 11 Brimmanshof kruispunt Woendershof tot Heugerstraat
werkvak 12 Woendershof vanaf Tolenhof tot Brimmanshof werkvak 13 Woendershof vanaf Hoefnagelshof tot Brimmanshof werkvak 14 Heugerstraat kruispunt Brimmanshof tot Prins Hendriklaan
werkvak 15 Heugerstraat vanaf Brimmanshof t/m kruising Hoefnagelshof
werkvak 16 Gedeelte Edenpark en Vijverpark ten behoeve van regenwaterbuffer

Tijdens de werkzaamheden zal het onvermijdelijk zijn dat de betreffende straten/straatgedeelten voor al het verkeer worden afgesloten. Wanneer dit aan de orde is, zullen de omwonenden tijdig geïnformeerd worden. De informatie zal dan ook via internet (www.brunssum.nl) te raadplegen zijn.

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, afdeling Civiele Techniek, telefoon (045) 527 86 24.

Bezwaar

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit verkeersbesluit kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na bekendmaking. Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder "Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid", die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum. U kunt de folder ook downloaden via internet, www.brunssum.nl/loket.html (kies de rubriek Beroep- of Bezwaarschrift indienen).

---

Kunst te koop!

In cultureel centrum dr Brikke-Oave worden momenteel enkele tientallen schilderijen tentoongesteld, afkomstig uit de BKR-collectie van het Rijk. De schilderijen kunnen door geïnteresseerden aangekocht worden.

De BKR-regeling werd in de jaren zeventig in het leven geroepen om kunstenaars van een inkomen te voorzien. Bij inleveren van vervaardigde kunst kon een kunstenaar beroep doen op een uitkering. In de loop der jaren werden zo enkele honderdduizenden kunstwerken verzameld door het Rijk. De BKR-regeling is inmiddels opgeheven. De collectie van het Rijk wordt regelmatig door het land verspreid en bijvoorbeeld in overheidsgebouwen tentoongesteld, al dan niet permanent. De kunstwerken kunnen soms ook door particulieren aangekocht worden.

In dr Brikke-Oave worden momenteel 24 schilderen getoond die de gemeente Brunssum in bruikleen heeft. Heeft u belangstelling voor één of meerdere werken, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, afdeling Culturele Zaken, telefoon (045) 527 84 40 / 527 84 13.

De werken zijn tot en met zondag 1 mei te zien in dr Brikke-Oave.
---


---

Programma Koninginnedag 2005

Op zaterdag 30 april vinden er weer talloze festiviteiten plaats in Brunssum rondom de viering van Koninginnedag.

Op Koninginnedag start om 10.00 uur op het parkeerterrein Rumpenhal een kindervrijmarkt voor jongeren tot 12 jaar. In de Rumpenerstraat begint, eveneens om 10.00 uur, een braderie die tot 18.00 uur duurt. En 's avonds wordt in sporthal Rumpen het traditionele Oranjeconcert gehouden.

Feest in de wijken

In de wijken van Brunssum vinden op Koninginnedag tal van feestelijke activiteiten plaats.

In Treebeek begint het feest al op vrijdag 29 april. Daar vindt vanaf 20.00 uur een lampionnenoptocht plaats. Vanaf 20.00 uur kunnen de deelnemers zich verzamelen op het Engerplein, start van de optocht is om 20.30 uur.

Op zaterdag kunnen kinderen nemen aan een wedstrijd fietsversieren (met optocht). Vanaf 09.30 uur kunnen de deelnemers zich, met de versierde fietsen, verzamelen bij de basisschool Benjamin/Prinses Beatrixschool. Hier zullen de fietsen worden beoordeeld. Om 10.15 uur vertrekt de optocht naar het Engerplein, waar vanaf 10.30 uur een aubade plaatsvindt, gevolgd door het hijsen van de vlag. Om 10.45 uur gaat het in optocht naar de Beatrixlinde en de Trouwlinde in de Treebeekstraat. Daar vinden nog diverse activiteiten plaats, zoals een bloemenhulde, het oplaten van ballonnen, en het bekendmaken van de winnaars van de versierde fietsen.

In Langeberg vindt ook een wedstrijd versieren plaats niet alleen van fietsen, maar ook van bolderwagens, driewielers, rolstoelen, et cetera). Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich verzamelen op het pleintje bij de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat. Hier vindt de jurering plaats van de versierde voertuigjes.

Na een aubade en het hijsen van de vlag op het pleintje vindt er, vanaf 11.15 uur, een Oranjeoptocht plaats naar de Burcht. Hier kunnen kinderen meedoen aan een uitgebreid spellencircuit. Ook worden hier de prijzen uitgereikt aan de mooist versierde voertuigjes. Muziek is van DJ Frank Peelen.

Voor alle deelnemers aan het fietsversieren geldt: de prijsuitreiking is 's avonds in sporthal Rumpen, tijdens de pauze van het Oranjeconcert.

Oranjeconcert

Het Oranjeconcert begint op zaterdag 30 april om 19.30 uur. Optredens worden verzorgd door Harmonie Orkest Brunssum en Sjef Diederen. Tussendoor worden de prijzen bekend gemaakt van het fietsversieren. Het Oranjeconcert wordt rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep Onderbanken.

Vuurwerk

Om 22.00 uur is er, net als alle andere jaren, groots vuurwerk in het Vijverpark. Bij slecht weer zal het vuurwerk niet doorgaan.

De festiviteiten worden georganiseerd door de Werkgroep Nationale Evenementen, in samenwerking met de Oranjevereniging Treebeek, het comité Oranjefeesten Langeberg en de speeltuinvereniging Buschkensberg/Buurtvereniging Haansberg.

---

Programma Dodenherdenking 2005

Op woensdag 4 mei 2005 vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Tijdens de bijeenkomst op de Algemene begraafplaats zal mevrouw Ria Oomen, Europarlementariër, namens de Europese Unie een krans leggen.

De dodenherdenking, op zondag 4 mei, begint ook dit jaar weer met een gezamenlijke Internationale Kerkdienst in de St. Gregoriuskerk. Deze begint om 18.45 uur. Tegen 20.00 uur volgt er een ceremonie op de Algemene Begraafplaats. Na de twee minuten stilte (om 20.00 uur) zullen burgemeester Clemens Brocken en mevrouw Ria Oomen een tweetal overdenkingen uitspreken. Vervolgens worden er kransen gelegd.

Aansluitend volgt er nog een ceremonie op het Brits Militair Kerkhof. Individuele burgers die een krans of bloemen wensen te leggen op een van de kerkhoven krijgen daartoe de gelegenheid.

De ceremonies op de Algemene Begraafplaats en het Brits Militair Kerkhof zullen vanaf 19.45 uur worden uitgezonden via de Lokale Omroep Onderbanken op kanaal 50+ (704,25 Mhz).