Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 25 april 2005

Gemeente wint zaak Leusink

Het gerechtshof in Arnhem heeft op 19 april jl. de gemeente Kampen in hoger beroep volledig in het gelijk gesteld in de zaak tegen Leusink. Gevolg van de uitspraak van het gerechtshof is dat de gemeente de grond aan Polderpoort BV mag leveren.

Het hof heeft uitgesproken dat Polderpoort BV niet onrechtmatig heeft gehandeld door de koopovereenkomst met de gemeente te sluiten en dat de gemeente niet in strijd met de mededingingswet concurrentie heeft verhinderd. Het hof ziet geen enkele reden aanwezig om de daadwerkelijke levering van de grond te verbieden. Leusink is veroordeeld tot de kosten van het geding bij rechtbank en gerechtshof..

Het hof heeft met deze uitspraak anders geoordeeld dan de rechtbank in Zwolle, die in oktober 2004 op verzoek van Leusink de gemeente verbood de grond aan Polderpoort BV te leveren.

De gemeente gaat op zeer korte termijn over tot daadwerkelijke levering van de grond aan Polderpoort BV. Daarmee kan eindelijk invulling gegeven worden aan de gronduitgifte-overeenkomst die de gemeente Kampen en Polderpoort BV afsloten in december 2003.

De gemeente wijst erop dat hiermee een belangrijke stap is gezet in een succesvolle ontwikkeling van het detailhandelsgebied van Bedrijvenpark Rijksweg 50.