Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 25-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Brandstichting

SOEST Op zondag 24 april werden twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 20.55 uur kreeg de politie de melding van brandstichting in een tuinhuisje aan de Enghenbergsteeg. Ter plaatse bleek het te gaan om een tuinhuisje dat werd gebruikt voor de opslag van gereedschap. Door de brandweer werd de brand snel geblust, maar het tuinhuisje en de inhoud gingen geheel verloren.

Aan de hand van getuigenverklaringen werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werden twee verdachten, jongens van 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Soest, op de Middelwijkstraat aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor bekende het tweetal de brandstichting. Zij zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Straatroof

BAARN In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april werd een jongen van zijn gsm beroofd.

Rond 00.45 uur fietste een 16-jarige jongen uit Soest over de Faas Eliaslaan. Voor hem zag hij een man in zijn richting lopen en de Soester stopte. Vervolgens werd hij met een wapen bedreigd en van zijn mobiele telefoon beroofd. De verdachte ging er rennend vandoor in de richting van het station.

De verdachte was een negroïde man van ± 20 jaar, ± 1.70 meter, kort kroeshaar, slank postuur en sportief gebouwd. Hij droeg een donkere strakke broek en een zwarte trui met capuchon en sprak Engels.

Getuigen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.