Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 25-04-2005 - nieuwsberichten district Lekstroom

Zakkenroller aangehouden

IJSSELSTEIN Op zondagmiddag is een 21-jarige man uit IJselstein aangehouden op verdenking van zakkenrollen.

Omstreeks 12.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 20-jarige uit Bussum een verdachte meende te herkennen op de Van der Poststraat. De 20-jarige man stond zaterdag in de tram naast twee jongens. Plotseling botste één van de jongens, zonder enige aanleiding, tegen hem aan. De jongens verlieten vervolgens de tram. Hij vertrouwde het niet en controleerde zijn zakken en toen bleek dat zijn portemonnee weg was. Op zondagmiddag herkende hij één van de jongens toen deze op een bankje zat op de Van der Poststraat. Hierop hebben agenten de 21-jarige verdachte uit IJsselstein aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Potloodventer

UTRECHT Op zondagavond kwam bij de politie de melding binnen dat een potloodventer was gezien.

Omstreeks 18.00 zag een 29-jarige vrouw uit Nieuwegein in het Park Oudegein, twee kinderen gillend weglopen van het veld evenwijdig aan de Zuidstedeweg. De vrouw zag toen midden op het veld een man staan met een lange regenjas. De man hield de jas open en had daaronder geen kleding aan. Vervolgens kwam de verdachte in de richting van de vrouw gelopen, die op dat moment haar hond uitliet. Toen de hond van mening was dat de man te dicht bij haar in de buurt kwam, beet hij hem in zijn been. De verdachte is in onbekende richting weggefietst.

Het signalement van de man is als volgt: blanke huidskleur, 30 tot 35 jaar, 1.80 m tot 1.85 m, kort donkerblond haar, hij droeg een bril met ronde glazen, lange grijs/beige jas (soort regenjas) en hij reed op een zilvergrijze herenfiets.

De politie verzoekt mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien, contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom via 0900-8844.