Ingezonden persbericht


Unisys stelt 3D-VE-methodologie centraal tijdens twaalfde editie Overheid & ICT

Methodologie gericht op transparantie, toegankelijkheid en efficiency

Schiphol-Rijk, 25 april 2005 - IT-dienstverlener Unisys stelt tijdens de twaalfde editie van de beurs Overheid & ICT (26 - 28 april, Jaarbeurs Utrecht) zijn 3D-Visible Enterprise-methodologie (3D-VE) centraal. Het bedrijf laat tijdens de beurs aan de hand van concrete overheidscases zien hoe deze methodologie organisatieprocessen inzichtelijk maakt en zorgt voor transparantie, toegankelijkheid en meer efficiency.

De 3D-VE-methodologie helpt organisaties bij het bereiken van meer inzicht in hun processen door alle processen nauwkeurig te beschrijven in zogenaamde 3D Blueprints. Daarmee kunnen de onderlinge relaties tussen processen beter worden begrepen en kan een organisatie haar infrastructuur daarop aanpassen. Unisys heeft inmiddels voor verschillende kernprocessen bij overheden Blueprints ontwikkeld.

Ton van Setten, directeur Public Sector Unisys: "We hebben op basis van de 3D-Visible Enterprise-methodologie verschillende blauwdrukken ontwikkeld voor Nederlandse overheidsinstellingen, waaronder één voor documentaire processen. Deze blauwdrukken, die herbruikbaar zijn bij andere overheden, voorzien in optimale transparantie van alle relevante processen: van organisaties en politieke doelstellingen tot en met processen en applicaties. Ook de benodigde applicaties en bijbehorende technische architectuur worden door Unisys in het 3D-VE-model zichtbaar gemaakt. Door het verbinden van politieke doelstellingen met de processen, applicaties en architectuur in een geïntegreerd driedimensionaal model, worden veranderingen traceerbaar en voorspelbaar gemaakt en kunnen overheden hun efficiency verder vergroten."

Unisys is tijdens Overheid & ICT te vinden op stand 01.D008 in de Jaarbeurs in Utrecht.

###

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.



Ingezonden persbericht