FALUN GONG STICHTING NEDERLAND

Grootste arrestatiecampagne sinds juli 1999 in China

Volgens talrijke bronnen in China heeft de Chinese Communistische Partij in het geheim massaal arrestaties verricht door het hele land, in diverse provincies en vele steden. De arrestaties zijn gericht op iedereen die een connectie heeft met Falun Gong. Getuigen zeggen dat sommige steden gecontroleerd worden onder de condities van een staat van beleg.

Deze massale arrestaties vormen de grootste campagne sinds juli 1999 toen de Chinese autoriteiten tienduizenden Falun Gong beoefenaars oppakten en in tijdelijke detentiecentra en stadions plaatsten. De arrestaties worden in verband gebracht met een toenemende stroom van mensen die openlijk hun lidmaatschap van de Chinese Communistische Partij opzeggen. Verslagen zeggen dat deze golf van opzeggingen het gevolg is van de groeiende populariteit van 'de Negen Commentaren op de Chinese Communistische Partij', een reeks artikelen gepubliceerd door The Epoch Times, die een onomwonden visie geven op het patroon van onderdrukking en moord door de CCP de afgelopen 60 jaar in China. Een website die speciaal voor dit doel is opgezet, www.tuidang.org, telt momenteel reeds meer dan 1.000.000 mensen die zich openlijk terugtrokken uit de CCP.

De Chinese autoriteiten geloven dat Falun Gong beoefenaars hebben deelgenomen aan publicatie en verspreiding van deze artikelen en bestempelen de groep als 'reactionaire politieke organisatie', waarmee ze hun meest recente actie trachten te rechtvaardigen.

Bronnen:
Meer info over de massa-arrestaties en geheime orders van de top: http://www.faluninfo.nl/article.php?article=200504/1114382365&topic=al l

Negen Commentaren op de Chinese Communistische Partij: http://www.epochtimes.com/gb/4/12/13/n746020.htm

Meer info:
Peter Houben: 06-50641906 / info@falun.nl

www.faluninfo.nl
www.falundafa.org

25 apr 05 10:54