Gemeente Bussum

Gemeente praat met wijkbewoners over Veiligheid

plaatje

Veiligheid is voor de gemeente Bussum één van de beleidsspeerpunten. Uit de conferentie Inspraak en communicatie kwam naar voren dat ook de inwoners van Bussum een veilige woonomgeving één van de belangrijkste zaken vinden. In de aankomende weken organiseert de gemeente Bussum dan ook drie wijkbijeenkomsten over Veiligheid in de buurt. Vanavond kunnen bewoners van het centrum hun gevoel over Veiligheid ter sprake brengen.

De wijkbijeenkomsten worden georganiseerd om invulling te geven aan het veiligheidsplan 2006. Om te bepalen wat voorrang moet hebben op het gebied van de veiligheid gebruikt de gemeente Bussum cijfermateriaal, bijvoorbeeld over criminaliteit en overlast , een inventarisatie van risico's in de gemeente en ervaringsfeiten van de diensten en afdelingen. Daarnaast wil de gemeente ook gebruik maken van de ervaringen van de bewoners. Want cijfers wijzen niet altijd op een probleem in een buurt, maar de burgers kunnen wel degelijk een probleem ervaren. Hun inbreng is dan ook van groot belang om tot plannen te komen die zo goed mogelijk aansluiten bij de veiligheidsbeleving in hun buurt.

De burgemeester, eerstverantwoordelijke voor veiligheid, is van plan elk jaar met inwoners te gaan praten over juist dat subjectieve gevoel van veiligheid in de buurt. Vanavond is het centrum dus aan de buurt. Alle bewoners hebben hiervoor overigens per post een uitnodiging gekregen. De bijeenkomst wordt om 20.00 uur gehouden in het gemeentehuis.