Ingezonden persbericht


Gemeentelijk beleid nu meetbaar met Geac Strategy Management

Software maakt resultaten van gemeentes inzichtelijk

's-Hertogenbosch, 25 april 2005 - Softwareleverancier Geac (TSX: GAC, Nasdaq: GEAC) maakt het nu mogelijk dat gemeentelijke overheden alle effecten van hun beleid nauwkeurig kunnen monitoren en meten. De nieuwe oplossing: Geac Strategy Management, brengt strategie, beleidsplannen en programma's samen in één overzichtelijke, visuele omgeving. Een gemeente kan van elk plan doelstellingen en activiteiten opnemen in het pakket. Zo beschikken overheden over een optimaal instrument om de resultaten van het gevoerde beleid voor alle belanghebbenden concreet en inzichtelijk te maken: van rijk en provincie tot en met de individuele burger.
Lokale overheden moeten steeds meer doen met minder middelen. Tegelijkertijd nemen regelgeving en controle vanuit provincie en rijk toe en vragen burgers om zichtbare resultaten van beleid, zoals beter onderwijs, meer blauw op straat of uitgebreider voorzieningen. Dat alles stelt hoge eisen aan het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid en handhaving op de verschillende deelterreinen waarbinnen een gemeente actief is. Met Geac Strategy Management kan een gemeente optimaal inspelen op deze ontwikkelingen.

De oplossing stelt gemeenten in staat om beleidsdoelen toe te delen aan één of meer afdelingen met een bepaald werkterrein of verbanden te leggen tussen plannen. De activiteiten kunnen naar eigen keuze en zo ver als wenselijk worden gedetailleerd. De gegevens zijn daarbij handmatig in te voeren of automatisch te laden. Gebruikers van de financiële software van Geac met de budgetmodule kunnen de budgetgegevens direct koppelen aan de inhoud van Strategy Management. Gebruikers kunnen met de applicatie ook tekstdocumenten, spreadsheets en andere bestanden aan elkaar koppelen.
Geac levert de op internettechnologie gebaseerde Strategy Management-oplossing met verschillende real-time hulpmiddelen die de gebruiker de status van een programma laten monitoren. Ook kan de invloed van een bepaalde activiteit op de beleidsdoelstellingen worden gemeten. Zo vergroot een lokale overheid het inzicht in haar beleid. Daarnaast kan een gemeente burgers, rijksoverheid en provincie steeds voorzien van concrete en eenduidige informatie over haar beleid en de effecten daarvan.
De Geac-oplossing voor Strategy Management onderscheidt zich door grote gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. Alle plannen worden in een visueel overzicht geplaatst. De gebruiker opent ze met muiskliks en koppelt ze met 'drag & drop' aan elkaar. Aan de hand van kleuren ziet de gebruiker welke doelen bereikt zijn en welke niet. De software is toepasbaar in combinatie met een brede reeks van planningmethodologieën, waaronder Balanced Scorecard en Performance Prism. Gebruikers kunnen verder rapportages maken in elk gewenst formaat: van HTML en MS Word tot en met PowerPoint en Excel.
Geac Strategy Management is gebaseerd op open standaarden en maakt gebruik van een Microsoft SQL Server-database, Microsoft .NET-technologie en webservices-technologie.

# # #

Geac laat een demo van Strategy Management zien tijdens Overheid & ICT. De Overheid & ICT-beurs vindt dit jaar plaats van 26 t/m 28 april in de Jaarbeurs in Utrecht. U kunt Geac vinden op stand 01.F015.

Over Geac
Geac (TSX: GAC; Nasdaq: GEAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor CFO's. De technologieproducten en -diensten van Geac helpen organisaties efficiënter te werken onder de druk van toenemende concurrentie en strengere reguleringen. Ook kunnen ze met deze oplossingen een passend antwoord ontwikkelen op de issues waarmee CFO's worden geconfronteerd. Daarnaast gebruiken honderden bedrijven in de mode- en schoenenbranche de Geac RunTime-oplossingen. GeacRunTime ontwikkelt en verkoopt software ter ondersteuning van de ontwerp- en preproductiefases van productieprocessen en beheer van productdata, en biedt functionaliteit voor CRM en sales force automation. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com.

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:

Geac
Richard Moore
+44 (0) 1527 496189
richard.moore@geac.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annegees van Linge
+31 (0) 30 65 65 070
geac@lvtpr.nl