Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 25-04-2005

Politie geeft proces-verbaal aan minderjarige bromfietser ASSEN Agenten hebben zondagmiddag tegen een 14-jarige jongen uit Assen op de Molenstraat proces-verbaal opgemaakt. De jongen reed op een bromfiets en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij botste daarbij tegen twee geparkeerde autos en liep enkele schaafwonden op. De jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en hij was niet verzekerd. (BPS 05-134217)

Motorrijder gaat onder uit
HOOGEVEEN Een 35-jarige man uit Hoogeveen raakte zondagavond met zijn motor op de A37 betrokken bij een eenzijdig ongeval. Door nog onbekende oorzaak gleed hij onderuit en kwam in de bosjes terecht. Zijn motor raakte zwaar beschadigd. De man is vermoedelijk met een armbreuk naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd.
(BPS 05-134285)

Man betrokken bij eenzijdig ongeval
MEPPEL Een 49-jarige man uit Meppel raakte zondagavond betrokken bij een eenzijdig ongeval aan de Steenwijkerstraat. Hij reed nabij de scheepswerf en verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij belandde met zijn voertuig tussen een aantal bomen. De auto was zwaar beschadigd. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, mogelijk met polsletsel en een hersenschudding. (BPS 05-134320)

Agenten geven brokkenmaker proces-verbaal
RODEN Agenten hebben zondagavond tegen een 38-jarige man uit Roden proces-verbaal opgemaakt. De man reed op zijn bromfiets aan de Meidoornlaan. In een bocht is de man rechtdoor gereden en belandde in een heg. Getuigen ontdekten de man. Per ambulance is de man naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Toen de agenten ter plaatse waren, roken zij een alcohollucht. Ze hebben de man laten blazen en hij blies een zogenaamde F. Dit duidt op mogelijk alcoholgebruik. Van de man is een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis. (BPS 05-134323)

Politie houdt alcomobilist aan
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man uit Wildervank aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd staandegehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 655 ugl. (ongeveer 1.5 promille). De verdachte kreeg een dagvaarding mee naar huis.
(BPS 05-134328)

Agenten bekeuren vrouw voor rijden zonder rijbewijs LANGELO Een 24-jarige vrouw uit Amsterdam is zondagavond op de Osbroeksweg bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-134283)

Politie onderzoekt inbraak in supermarkt
PATERSWOLDE In de nacht van zondag op maandag is tussen 4.00 uur en 4.15 uur ingebroken in een supermarkt aan de Hoofdweg. Door een ruit te vernielen is men binnengekomen. Uit de winkel werd onder meer rookwaar ontvreemd, ter waarde van enkele duizenden euros. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. Het signalement van de twee, vermoedelijk jonge, daders is:
Dader 1: blanke man, klein, tenger postuur, 1.65 cm lang, donkere spijkerbroek met omgekrulde broekspijpen, kort leren donkeren jack en een baseballpet.
Dader 2: tenger postuur, 1.80 cm lang, korte donkere jas en een capuchon, groen/witte sjaal. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. (BPS 05-134337)

Diefstal fiets uit schuurtje
ASSEN Uit een schuurtje aan de Obrechtlaan is zondagmiddag tussen 15.00 uur en 18.00 uur een fiets weggenomen. Het gaat om een grijs/blauwe damesfiets, merk Avenue, met 3 versnellingen en fietstassen. De fiets heeft een waarde van enkele honderden euros. Volgens de eigenaar zat de schuur op slot, maar de fiets niet. Er is aangifte gedaan. (BPS 05-134271)

Politie houdt man aan voor vernieling en bedreiging EMMEN De politie heeft zondagmiddag een 38-jarige man uit Emmen aangehouden wegens huisvredebreuk, vernieling en bedreiging. De man had kort daarvoor een 33-jarige vrouw bedreigd en een deur van haar woning aan de Valtherzandweg ingetrapt. De man is aan de Nijkampenweg aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 05-134240)

Politie zoekt getuigen van laffe daad
EMMEN De politie kreeg maandagmorgen een melding van omwonenden. Aan de Julianastraat is in de nacht van zondag op maandag een invalidenauto op de kop gezet. De politie vraagt mensen die beschikken over meer informatie te bellen via 0900-8844. (BPS 05-134134)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagmiddag 15.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.