1e persbericht van maandag 25 april 2005

Eindhoven 25-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder levert rijbewijs in na snelheidsovertreding

Een 36-jarige motorrijder uit Reusel moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Landsardseweg betrapt was op een snelheidsovertreding. Hij reed 126 km/u op een plaats waar je 60 mag rijden. Tegen de snelheidsduivel wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Koperdief aangehouden

Op de Edenstraat is zondag om 19.45 uur een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een getuige meldde dat een man vanaf een bouwterrein aan de Alberdingk Thijmlaan goederen aan het stelen was. De politie zag dat de man over de Edenstraat liep met een kruiwagen vol koperen pijpen. De pijpen waren van het bouwterrein weggenomen. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Zondag om 21.00 uur is op de Nachtegaallaan een 55-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man raakte bij het achteruitrijden twee andere autos. Het bleef bij materiële schade. De man had echter gedronken en blies een promillage van ruim 2,8. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na huiselijk geweld

In een woning in Woensel is zondag om 23.30 uur een 45-jarige man uit het Belgische Melle aangehouden. De man had de voordeur van de woning ingetrapt en de 42-jarige bewoonster, zijn echtgenote, geslagen. Zij zijn wel gehuwd maar wonen niet bij elkaar. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Jongeren in park overvallen

Vijf jongens van 17 jaar oud en een meisje van 15 uit Helmond en Aarle Rixtel zijn zaterdagavond rond 23.15 uur in een parkje aan de Nachtegaallaan door drie jongens overvallen. De jongens en het meisje hadden in het park afgesproken om daarna te gaan stappen. Drie jongens kwamen op hen af en eisten hun gsm. Daarbij werd met een vuistvuurwapen gedreigd. Ook werden enkele jongens geschopt. Een van hen werd bespoten met pepperspray. De daders verdwenen met twee gsms, een elektronische agenda, een discman en een portemonnaie. De slachtoffers hebben zondag aangifte gedaan. Een onderzoek wordt ingesteld.