Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Oosterbeek - jongens bekennen straatroof

Publicatiedatum: 25-04-2005

Twee Arnhemse jongens van zestien en zeventien jaar hebben tegenover de politie bekend een dertienjarige jongen uit Oosterbeek te hebben beroofd. Dat gebeurde halverwege februari van dit jaar op de Utrechtseweg tussen Oosterbeek en Doorwerth. Een derde verdachte, een veertienjarige Arnhemmer, heeft bekend als heler te zijn opgetreden. De verdachten konden onder meer na getuigenverklaringen worden opgespoord.

Het dertienjarige slachtoffer zou die dinsdag 15 februari tussen half vier en kwart voor vier door de beide Arnhemmers tot stoppen zijn gedwongen toen hij op de fiets naar huis wilde gaan. Een van de Arnhemmers eiste de mobiele telefoon op van de Oosterbeker. Toen die wilde weten waarop zou een van de Arnhemmers het slachtoffer hebben geslagen. Uit vrees voor nog meer klappen stond de jongen uiteindelijk zijn mobieltje af, waarna hij van de Arnhemmers weg moest gaan. De Oosterbeker deed daarop aangifte bij de politie.

Getuigen
Verklaringen van getuigen, waaronder die van een toevallig passerende politieman in vrije tijd en omwonenden, zette de politie op het spoor van de twee verdachte Arnhemmers. De jongens hadden toegegeven de Oosterbeker te hebben beroofd omdat een van hen zijn mobieltje zou zijn kwijtgeraakt. De buit werd later verkocht aan de veertienjarige Arnhemmer, die de telefoon weer zou hebben doorverkocht. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten en kregen van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar opgepakt na inbraakpoging

Publicatiedatum: 25-04-2005

Een 32-jarige man uit Ede is in de nacht van zondag op maandag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Agenten troffen de man kort na een melding aan bij een leegstaand pand aan de Maanderweg. Getuigen hadden rond half vier gezien en gehoord dat er zou worden ingebroken in het pand en waarschuwden de politie. Aan de achterzijde troffen agenten de Edenaar aan. Het pand, dat was dichtgetimmerd, bleek te zijn opengebroken. De man had verklaard dat het pand bewoond was geweest door een familielid en dat hij op zoek was naar een achtergelaten stuk speelgoed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606