ASSET CONTROL INTERNATIONAL

Standard Bank of South Africa kiest PriceMaster Asset Control

Standard Bank of South Africa kiest PriceMaster van Asset Control als gebruiksklare gegevensoplossing voor het gegevensbeheer van Global Markets

LONDEN, April 25/PRNewswire/ -- Asset Control, een toonaangevende leverancier van gecentraliseerde oplossingen voor gegevensbeheer ten behoeve van de financiële sector heeft vandaag aangekondigd dat de Standard Bank of South Africa AC PriceMaster van Asset Control heeft gekozen als oplossing voor het wereldwijde beheer van risicogegevens. De eerste gebruiksklare implementatie zal in Johannesburg plaatsvinden met toekomstplannen voor implementatie in Londen.

'Asset Control werd sterk aanbevolen door bestaande gebruikers en wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid en het enthousiasme getoond door het bedrijf toen het ons ervan verzekerde dat we de beste en meest geschikte oplossing voor de groep zouden krijgen,' zei Carolyn Cameron-Kirksmith, business manager van Global Markets SA van de Standard Bank. 'De flexibiliteit van het nieuwe platform zal ons in staat stellen marktgegevens te verzamelen, monitoren en analyseren van een groot aantal activaklassen, markten en landen wereldwijd.'

AC PriceMaster zal gebruiksklaar geleverd worden, geconfigureerd volgens de bedrijfseisen zoals gedefinieerd door de Standard Bank, waaronder integratie met invoer van externe gegevensbronnen, zoals Reuters en Markit, en een groot aantal interne systemen binnen de bank. Om het marktrisicobeheer van de bank te ondersteunen biedt het programma momentopnamen van de markt, data-profiling en genereert het geavanceerde risicofactoren.

'Standard Bank is een gerenommeerde aanwinst in de klantenkring van Asset Control en vergroot ons bedrijfsbereik tot het bankwezen van sub-Sahara Afrika, onze vijfde continent. Dit project betekent bovendien nog een stap voorwaarts in onze introductie van gebruiksklare leveringen, waarbij een niet eerder getoonde snelheid wordt geboden terwijl de complexiteit en het risico bij implementaties worden verminderd,' zei Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'We zijn zeer verheugd dat we Standard Bank als onze nieuwste klant mogen verwelkomen.'

AC PriceMaster, een speciale configuratie van de modulaire structuur van AC Plus, beheert huidige en historische prijsgegevens voor risicobeheer, portfoliomanagement en handelsondersteuning. Zoals alle AC Plus oplossingen is het mogelijk AC PriceMaster uit te breiden met extra gegevenscategorieën, waaronder een instrument voor de vergelijking van referentiegegevens, concurrentie- en kredietgegevens en bedrijfsactiviteiten.

Over Standard Bank

Standard Bank is een in Zuid-Afrika gevestigde wereldwijde financiële dienstverlener die werd opgericht in 1862. Het is de grootste bankgroep in Zuid-Afrika, gerangschikt op basis van marktkapitalisatie en winst. Op 31 december 2004 beschikte de groep over 506 miljard rand aan activa. Naast het verrichten van bankzaken voor detailhandel en bedrijven ondersteunt de divisie Corporate and Investment Banking van Standard Bank een groot aantal klanten wereldwijd met betrekking tot financiële diensten, bank-, handels-, investerings- en adviesdiensten. Standard Bank heeft kantoren in 17 Afrikaanse landen en in 21 landen op andere continenten. Op dit moment bedrijft de bank handelsactiviteiten in de financiële markt in Johannesburg, Londen, New York, Hong Kong, Brazilië, Istanbul en werd de Standard Bank in Moskou in 2004 erkend als Afrikaanse bank van het jaar en opkomende bank van het jaar door het tijdschrift The Banker.

Over Asset Control

Asset Control biedt gecentraliseerde gegevensbeheer aan de financiële sector met een uitgebreid scala aan intern uitgevoerde en uitbestede mogelijkheden. Een keuze uit ontwikkelgereedschap, gebruiksklare software en uitbestede diensten biedt gebruikers de mogelijkheid hun investeringsgegevens te optimaliseren met betrekking tot efficiëntie, kostencontrole, gereduceerd bedrijfsrisico en toegenomen waarde uit hun gegevens.

Het product van Asset Control is opgebouwd uit de robuuste en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevensoplossingen met betrekking tot zowel marktrisico, concurrentie- en kredietrisico, referentiegegevens, onderzoek en bedrijfsactiviteiten als wereldwijde gegevensnetwerken en
-administratie. Deze oplossingen verzamelen gegevens van leveranciers en interne systemen, die vervolgens worden gevalideerd, genormaliseerd en geconsolideerd tot zuivere 'golden copy' sets voor zakelijk gebruik.

Enkele klanten van het bedrijf zijn: LCH.Clearnet, Abbey National, ABN AMRO, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, Grupo Santander, ING, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered en Union Investment, evenals een zeer grote energiegroep op wereldniveau. Asset Control werd in 1991 opgericht en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland. Zie voor verdere informatie www.asset-control.com.

Source: Asset Control International

Kathleen Hawk, Corporate Communications, +1-845-687-2222, khawk@asset-control.com

25 apr 05 12:08