Gemeente Zevenaar


week 17, 25 april tot 2 mei 2005

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om:

Met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000' voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit op het perceel Veldhuizenseweg 6 te Babberich.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 28 april a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan:

Schaapsdrift' voor het uitoefenen van het beroep van kapster aan huis op het perceel Schaapsdrift 1 te Zevenaar;

Ooy' voor de bouw van een erker op het perceel Waardsmanscamp 3 te Zevenaar. (betreft een aanvullende vrijstelling)

Heerenmäten fase 2' voor het oprichten van een carport op het perceel Schalmei 25 te Zevenaar. Met toepassing als bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Lathum' en Lathum herziening I' voor de bouw van een woonhuis met bijgebouw op het perceel De Brink tussen 16 en 18 te Lathum.
Ter inzage
Bovengenoemde aanvragen liggen met ingang van 28 april a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat is ingekomen een melding, als bedoeld in artikel 8.19, lid 2, onder b, Wet milieubeheer, van Ariës Natuursteen B.V. De melding omvat de uitbreiding van de inrichting met een romneyloods ten behoeve van de opslag van natuursteenproducten, aan de Handelsstraat 3 te Zevenaar. De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting ingevolge de, op 2 november 1993, nr .704, verleende vergunning mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

Ter inzage
De melding en genoemde milieuvergunning worden op 27 april 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de bezwarentermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mw. T. Wassink, telefoon (0316) 595 229. Bezwaar
Belanghebbenden kunnen tegen deze verklaring beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voordat beroep kan worden ingesteld, moet eerst bezwaar worden gemaakt door binnen zes weken na de verzenddatum een bezwaarschrift bij B en W in te dienen. Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen zes meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.

Een melding op grond van het "Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer" door Waterschap Rijn en IJssel en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het rioolgemaal aan de Koestraat 31 te Lathum.

Een melding op grond van het "Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer" door de heer Rodenberg en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op een caravanstalling aan de Sleeg 31b te Babberich.

Een melding op grond van het "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" door Eykels Groente- en Bloemenspeciaalzaak en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op de winkel aan de Meentsestraat 51 te Giesbeek.

Een melding op grond van het "Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer" door ROC Rijn en IJssel en betreft het veranderen van het opleidingscentrum aan de Babberichseweg 23 te Zevenaar.

Een melding op grond van het "Besluit horeca-, sport en recreatie-inrichtingen milieubeheer" door Bistro "De Bolder" en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op een bestaand horecabedrijf aan De Muggenwaard 16 te Lathum.

Een melding op grond van het "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" door Zonnestudio Muldershof en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op de salon aan Muldershof 19 te Zevenaar. Ter inzage
De meldingen worden op 27 april 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen mevrouw Wassink, doorkiesnummer 0316 595 229. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Aanmaningen belastingaanslagen 2004 (diftar) en 2005 Met dagtekening 31 januari, respectievelijk 29 februari 2005 zijn opgelegd de aanslagen:

* variabele bedrag afvalstoffenheffing over 2004, met vervaldatum 31 maart 2005

* gemeentelijke belastingen over 2005, met vervaldatum 30 april 2005 (betreft gecombineerde aanslag onroerende-zaakbelastingen, afvalstoffenheffing (vaste bedrag), rioolafvoerrecht en hondenbelasting)

Heeft u één of beide aanslagen nog niet (volledig) betaald, dan raden wij u aan hiertoe onmiddellijk alsnog over te gaan. Binnenkort worden namelijk de aanmaningen verstuurd. Hebt u de aanslag(en) dan nog niet betaald, dan moet u aanmaningskosten betalen. De kosten van deze aanmaning bedragen:

* 6,00 bij een te vorderen som tot 454,-- en
* 14,00 bij een te vorderen som van 454,-- of meer.

Het bovenstaande geldt overigens niet, wanneer u:
* via automatische afschrijving in maandelijkse termijnen betaalt;
* een betalingsregeling hebt getroffen;

* naar aanleiding van een bezwaarschrift uitstel van betaling hebt verkregen;

* een aanvraag voor kwijtschelding hebt ingediend, die nog in behandeling is (let op: dit geldt niet voor de aanslag variabele bedrag van de afvalstoffenheffing 2004, hiervoor is namelijk geen kwijtschelding mogelijk!)

Voor de betaling gelieve u bij voorkeur gebruik te maken van de reeds toegezonden acceptgirokaart. Gebruikt u deze niet, vermeldt u dan bij de overschrijving het betaalkenmerk (staat linksboven op de aanslag). Het bankrekeningnummer is: 28.50.44.494 ten name van de gemeente Zevenaar/belastingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer 0316-595301.

AFSLUITING OVERWEG BIJ ELTEN

De Duitse spoorwegen gaan de rails op het baanvak Emmerich-Nederlandse grens vernieuwen. Dit gebeurt in de periode 29 april t/m 6 juni 2005. In verband met deze werkzaamheden worden de spoorwegover-gangen op dit baanvak tijdelijk voor het wegverkeer gesloten. De overgang in de Zevenaarer Straße (de weg van Babberich naar Elten) is in verband hiermee afgesloten op de volgende data: - van woensdag 11 mei 2005 vanaf 18.00 tot zaterdag 14 mei 2005 12.00 uur;
- van 1 juni 2005 20.00 uur tot 2 juli 2005 20.00 uur. Tijdens deze afsluitingen worden omleidingen met borden aangegeven. Daarnaast kunnen gedurende de gehele periode dat aan dit baanvak wordt gewerkt, lange wachttijden (van ± 10 minuten) optreden vanwege het lossen van spoorstaven en de passage van de werktrein. Bovendien worden de spoorwegovergangen met de hand bediend. Ondanks de inzet van de modernste apparatuur, zal enige overlast in deze niet te vermijden zijn. Wij vragen daarvoor uw begrip.

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID GELDERLAND

Jaarlijks tientallen doden door auto te water - deels onnodig Per jaar raakt in Nederland ruim 750 keer een auto te water. Dat zorgt voor 20 à 25 doden door verdrinking. In een aantal gevallen hadden die inzittenden zich kunnen redden als ze geweten hadden wat ze moesten doen.

Autogordel belangrijk
Een auto raakt niet 'zomaar' te water: er gaat vaak een slippartij of zware botsing aan vooraf. Als inzittenden geen gordel dragen, zijn ze misschien al te ernstig gewond om zich te kunnen redden. Daarom is het ook (juist!) als u langs het water rijdt van levensbelang uw autogordel te dragen.

Auto te water - wat te doen Veel mensen denken nog dat je als je te water bent geraakt, rustig moet wachten tot de auto zover gezonken is dat je de deur tegen de waterdruk in kunt openen. Maar het is veel beter om jezelf (en de andere inzittenden) zo snel mogelijk te redden, zo mogelijk door het raam.

Zijruit inslaan
Daar zit echter een addertje in het gras. Veel auto's zijn voorzien van elektrisch bediende sloten en ramen. Soms gaan daardoor in het water de deuren op slot, of willen de ramen niet meer open. In zo'n geval is het dus zaak, een of meer ruiten in te slaan. U moet dan niet de voor- of de achterruit, maar een zijruit inslaan. En dan niet midden in de ruit maar in een van de hoeken. Dat gaat het best met een hard zwaar voorwerp. Daartoe zijn speciale hamertjes te koop. Die heten niet voor niets 'life hammer'.