Gemeente Maassluis

Schriftelijke vragen CDA over Koningshof

De fractie van het CDA in de Maassluise gemeenteraad heeft de volgende schriftelijke vragen over Koningshof gesteld aan het college van burgemeester en wethouders:

"De opbrengst van een te realiseren bebouwing rond de grote zaal van het Ontmoetingscentrum Koningshof (de zgn. Schil) is één van de niet onaanzienlijke kostendragers voor de inmiddels voltooide renovatie en inrichting van dit centrum.
Verschillende bouwplannen voor "de Schil" zijn al in de commissie Stadsontwikkeling en Beheer aan de orde geweest. Zo kwamen er voorstellen aan de orde voor een school, een museum, (senioren) woningen en kantoren. Geen van deze voorstellen haalde om verschillende redenen de eindstreep.
Van de zijde van uw college is ons er op gewezen, dat nog steeds wordt gezocht naar een passend bouwplan voor deze locatie dat tevens moet dienen als een gewenste esthetische afronding van het gebouw Koningshof.

De CDA-fractie heeft al eerder, ook via schriftelijke vragen, haar zorg uitgesproken over de financiering/ dekking van het Ontmoetingscentrum.
Nu er nog steeds geen nieuwbouwplan is gepresenteerd voor de Schil, geeft dat ons aanleiding tot het opnieuw en nadrukkelijk stellen van vragen hierover en wel de volgende:


1. Bestaat er op dit moment een realistisch plan voor een bebouwing rond de grote zaal van het Ontmoetingscentrum Koningshof. Zo ja, kunt u ons meedelen hoe dit plan luidt en wanneer het aan de orde komt in de betreffende raadscommissie.
2. Indien er nog geen realistisch plan is, kunt u ons dan meedelen op welke wijze en met welk tempo er verder onderzoek wordt gedaan naar een daadwerkelijke bebouwing.
3. Hebt u een streefdatum vastgesteld waarop er in elk geval duidelijkheid moet zijn over een bouwplan. Het kan immers niet zo zijn, dat maar vrijblijvend verder wordt gegaan met dit onderwerp.
4. Wat voor gevolgen heeft de nog niet gerealiseerde bebouwing van de Schil in financiële zin voor de exploitatie van de gemeente c.q de Stichting? Kunt u ons trouwens al enig zicht verschaffen over de exploitatie van het nieuwe gebouw en de ervaring bij de gebruikers?"

Het college zal de vragen zo snel mogelijk beantwoorden.