Gemeente Vlieland

BLOKTIJDEN

Met ingang van zondag 1 mei aanstaande zijn de BLOKTIJDEN voor de Dorpsstraat weer van kracht.
De Dorpsstraat is dan voor gemotoriseerd verkeer alleen toegankelijk:

van 06.30 tot 09.30 uur
van 12.00 tot 14.00 uur
van 18.30 tot 21.30 uur

Vanzelfsprekend dienen de voertuigen te zijn voorzien van een geldige A-ontheffing.

De bloktijden zijn geldig tot 1 oktober 2005.

GESLOTENVERKLARING EN PARKEERVERBOD DEEL HAVENWEG

Met ingang van 1 mei geldt voor het gedeelte Havenweg vanaf de afslag nabij de "Wierschuur" in de richting van het jachthavenkantoor weer het parkeerverbod, uitgezonderd de parkeervakken. Voor het gedeelte vanaf het havenkantoor richting de aanlegsteigers geldt met ingang
van 1 mei weer de geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer.

WADDENTOERNOOI SCHIERMONNIKOOG
Het komende Waddentoernooi vindt plaats op Schiermonnikoog en wel van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei.
In verband met de hoge kosten zal er alleen gezamenlijk vervoer voor de deelnemers worden geregeld indien hiervoor voldoende belangstelling is.
Als u vragen heeft over vervoersmogelijkheden naar het Waddentoernooi op Schiermonnikoog neemt u dan contact op met de gemeentelijk coördinator, Peter Jan Tijdeman 0562-452712

agenda
zaterdag 23 april;
Uitvoering Vlielands Fanfare, aanvang 20.00 uur in de Bolder

Ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:

reguliere bouwvergunning

·De heer J. Boschma,voor het verwijderen van een dragende muur op het perceel Nieuwestraat 27 (ingekomen 19 april 2005)

Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.

Toepassen van de artikelen 19 lid 2 en 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen, met toepassing van de artikelen 19 lid 2 en 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 21 De vrijstelling ex artikel 19 lid 2 wordt verleend van artikel 5 B, lid 1a (bebouwingspercentage van maximaal 70%) vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan.
De vrijstelling ex artikel 15 wordt verleend van artikel 5B, lid 1b (onderlinge afstand van de naastgelegen gebouwen)

Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 25 april t/m 23 mei 2005 ter inzage. Gedurende deze periode kunnen er schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

collecte
Ten behoeve van de Nederlandse Hartstichting is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 24 april t/m 30 april 2005.

geheimhouding GBA gegevens
Het college van burgemeester en wethouders van Vlieland maakt, gelet op het gestelde in artikel 102 vijfde lid van de wet GBA, het navolgende bekend. Op grond van artikel 102, eerste lid van de wet GBA (gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens) kan iedere ingeschrevene van de gemeente Vlieland om geheimhouding van zijn/haar gegevens vragen. Hij/zij zal hiertoe een schriftelijk verzoek moeten indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het gaat daarbij om gegevens die opgenomen zijn op de persoonslijst of de hem/haar betreffende verwijsgegevens en de daarmee in verband staande administratieve gegevens. Het verzoek kan worden ingediend om deze gegevens niet aan derden te verstrekken.
Burgemeester en wethouders van Vlieland
Vlieland, 23 april 2005.

PERSBERICHT

Stiens, 20 april 2005

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BIBLIOTHEKEN NOORDWEST FRYSLAN In de bibliotheken van Noordwest Fryslân wordt van 9 mei tot 3 juni een klanttevredenheidsonderzoek gehouden.
Het doel van het onderzoek is om een beter beeld te krijgen van de waardering voor de dienstverlening door de klanten. Op grond van de resultaten kan de dienstverlening worden aangepast om klanten (nog) beter van dienst te kunnen zijn. Ook kunnen de resultaten van de bibliotheken van Noordwest Fryslân vergeleken worden met hoe bibliotheken elders in de provincie en elders in het land door haar klanten worden beoordeeld.

Over een periode van drie weken zullen verspreid over de openingstijden mensen benaderd worden om deel te nemen aan dit onderzoek.
Wie in deze periode de biblioth eken van Noordwest Fryslân bezoekt, kan door een medewerker benaderd worden om deel te nemen aan het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een schriftelijke enquête die ongeveer 10-15 minuten duurt en waarvan de verwerking volstrekt anoniem gebeurt.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met:

S.J. Swierstra, Bibliotheken Noordwest Fryslân
p/a Openbare bibliotheek Stiens
Pyter Jurjensstrjitte 10
9051 BS Stiens
Telefoon 058-2571780
Fax 058-2573794 E-mail: obstiens@fryskbieb.nl

Ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:

lichte bouwvergunning

·Mevrouw W. Vermeire - van Rijswijk,voor het vervangen van een houten gevelbekleding van een lage tussenbouw door kunststof schroten op het perceel Dorpsstraat 13 (ingekomen 21 april 2005)
·Mevrouw W. Vermeire - van Rijswijk, vervangen van de houten gevelbekleding van het dijkhuisje op het perceel Dorpsstraat 13 (ingekomen 21 april 2005)

Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening:
mevrouw B. Verheij.
Bouw- en woningtoezicht:
mevrouw N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.