Gemeente Tytsjerksteradiel


"Leerrecht"- dag Tytsjerksteradiel groot succes

Burgum, 20 april 2005

Afgelopen dinsdag stuurden vele gemeenten hun leerplichtambtenaren de straat op om op zoek te gaan naar spijbelende scholieren. Dit alles in het kader van de landelijke Dag van de leerplicht. De gemeente Tytsjerksteradiel koos voor een andere aanpak: het benadrukken van het leerrecht van kinderen. Een gouden greep, zo bleek uit de vele positieve reacties van zowel de schoolkinderen, onderwijzers als ouders.

Schoolkinderen van CBS Alpha uit Ryptsjerk en de Ichtusschool uit Gytsjerk hebben koekjes gebakken. Onder het motto leer echt leerrecht koekjes bakken werden de hele dag koekjes gebakken om ze later op de dag te kunnen verkopen aan familie, buren en dorpsgenoten. De eerste koekjes werden gekocht door wethouder Doeke Fokkema die eerder op de dag gesprekken had gehad met alle groepen en bovendien zelf aan het deeg kneden was geweest. De opbrengst . 865,-- van de koekjesverkoop gaat naar projecten voor de wederopbouw van scholen in Azië.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517