Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 25 april 2005

Locatienet biedt dienst voor berekening reiskosten

Handige webservice voor afstandsberekening voor reiskostendeclaraties

Voor het berekenen van reiskostenvergoedingen wordt vaak gebruik gemaakt van de afstandsinformatie op een routeplanner op internet. Zo wordt www.routenet.nl door veel organisaties gebruikt als standaard voor de berekening van reisafstanden. Voor bedrijven met veel mobiele werknemers als verkopers, servicemonteurs of consultants, wisselende werklocaties en bezetting (b.v. de uitzendbranche) is het een aanzienlijke administratieve last om de berekende afstanden te verwerken in applicaties, waarin de uiteindelijke vergoedingen worden berekend en toegekend. Met Time&Distance levert Locatienet een dienst waarmee de resultaten van een gestandaardiseerde routeberekening via een koppeling direct in administratieve systemen verwerkt kunnen worden.

Door een routeberekening te standaardiseren kan in de praktijk veel discussie worden voorkomen over de hoogte van toegekende vergoedingen. De routeberekening vindt plaats op basis van een aantal parameters -zoals snelheid, optimalisatie tussen korte en lange routes en gebruikte data-, die de berekende afstand beïnvloeden. De Locatienet Time&Distance webservice biedt controle over deze parameters, zodat er gestandaardiseerde en dus eenduidige resultaten verkregen worden voor alle berekende afstanden. Tot de eerste gebruikers van Locatienet Time&Distance behoren onder andere de Gemeente Rotterdam, E&Y, SNT en shiptismarter.

Locatienet heeft bij de ontwikkeling van Time&Distance gebruik gemaakt van de ervaring die zusterbedrijf PTV-Ordis uit Breukelen opdeed bij het definiëren van standaard routeberekeningen voor de sector transport en logistiek. Samen met branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland heeft PTV-Ordis met de TLN-planner de standaard ontwikkeld op basis waarvan de berekening van (transport)kosten uitgevoerd wordt. Het systeem voorkomt elke discussie over de gehanteerde afstanden (en daaruit voortkomende kosten) tussen opdrachtgever en transportbedrijf.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Locatienet en zijn producten kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com.

Over Locatienet
Internetuitgever Locatienet BV is de organisatie achter het merk Routenet en de internetsite www.routenet.nl. Routenet(TM) en Locatienet(TM) zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet in de Benelux. Locatienet exploiteert naast Routenet de websites www.snelheidscontroles.com en www.locatienet.nl voor de Nederlandse markt en www.snelheidscontroles.be voor de Belgische markt. Met 3.280.000 unieke bezoekers per maand is Locatienet de veertiende internetuitgever van Nederland (bron: Multiscope, oktober 2004).

Locatienet werd in 1996 opgericht en is gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2004 is Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als aandeelhouders.