Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 april 2005

Vernieling horecagelegenheid

Bezoeker richt vernielingen aan

Enschede

Maandag 25 april omstreeks 2.45 uur richt een 31-jarige Enschedeër in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat diverse vernielingen aan. De man is door de politie aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De eigenaresse van de zaak doet aangifte. (05-050285)

Klimmen in hoogspanningsmast

Kwajongens beklimmen hoogspanningsmast

Enschede

Zondag 24 april krijgt de politie een melding dat een hoogspanningsmast aan de Luxemburgstraat wordt beklommen door jongelui. Ter plaatse blijkt dat twee Enschedese jongens van 15 en 16 jaar een weddenschap hadden om de mast te beklimmen. Ze staan dan al weer op de grond. De jongens zijn aangehouden voor baldadigheid en gaan een HALT-traject in. (05-050247

Wijkagent zorg en bewoners aan de slag

Nieuwe wijkagent in Enschedese binnenstad

Enschede

Vanaf maandag 25 april heeft bureau binnenstad een nieuwe wijkagent in haar team: Paul Rillmann. Hij gaat aan de slag als vervanger van Dick Wibbelink die eerder dit jaar met vroeg-pensioen ging. Paul richt zich op de aandachtsgebieden zorg én bewoners. Hij was eerder werkzaam op de afdeling Enschede-West waar hij taakaccenthouder drugs was.

"Vermiste" man neemt contact op

De door zijn familie als vermiste opgegeven man, telefoneert met zijn familie

Enschede

Woensdag 20 april jl. werd onderstaande persbericht verzonden. De in dit bericht als vermiste opgegeven persoon, nam maandagmorgen 25 april zelf telefonisch contact op met zijn familie. Hij vertelde in goede gezondheid te verkeren en dat alles goed met hem was.

Man vermist

Politie is op zoek naar vermiste man

Enschede

Sinds donderdagavond 24 maart wordt de 31-jarige Arjan Veenstra uit Enschede vermist. De heer Veenstra heeft donderdagavond 24 maart geld gepind bij een bank aan de Spoorstraat in Hengelo. Sinds die tijd ontbreekt elk spoor van hem. De familie vreest dat hem iets ernstigs is overkomen. Het signalement van Arjan Veenstra is als volgt: . 1.80 meter lang
. Mager postuur
. Donkerblond kort haar
. Blauw/groene ogen
. Baard en snor
De heer Veenstra droeg bij vertrek waarschijnlijk een sportief jack in twee kleuren grijs. Verder is bekend dat hij meestal een grote rugtas bij zich draagt; een blauwe tas met diagonaal een grote gele streep. Een ieder die informatie heeft over de verblijfplaats van de heer Veenstra, wordt dringend verzocht met de Politie Twente contact op te nemen via het nummer 0900-8844

Veroorzaker aanrijding onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding, ademanalyse 1,3 promille, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Zondagavond 24 april om ongeveer 29.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Oude Hoevenweg in Vriezenveen. Bleek dat een personenauto tegen een boom tot stilstand was gebracht en daarbij tevens een gemeentebord omver had gereden. Der auto was rondom beschadigd. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was er geen bestuurder dan wel bestuurster meer aanwezig. Even later werd door omstanders een man aangewezen die over de Buitenlandweg in Vriezenveen liep. Hij zou de bestuurder van de betreffende auto zijn geweest. Toene deze persoon, een 34 jr. man uit Mander, hierop werd aangesproken, bekende hij dit ook. Hij had aardig aan bachus geofferd en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1,3 promille uit. Omdat de 34 jr. recidivist is werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-050227)

Aanhouding na vernielen ruit en bedreiging

Bovenbuurman slaat ruit van voordeur in met hamer en bedreigd vriendin van bewoner

Holten

Zondagavond om ongeveer 22.30 uur werd doorgegeven dat even daarvoor een man een ruit van de voordeur van een woning aan de Kolweg in Holten had vernield. Ter plaatse bleek dat de bovenbuurman, een 34 jr. Holtenaar, aan de deur was gekomen om ergens verhaal over te halen. Hij werd door een openstaand raam te woord gestaan door een 53 jr. vriendin van de hoofdbewoner. Toen de deur niet werd geopend, sloeg de 34 jr. met een hamer de ruit van de voordeur in en probeerde naar binnen te komen waarbij hij de 53 jr. met de hamer bedreigde. Hij kwam niet binnen en verdween weer naar zijn eigen woning. Hier werd hij door de politiemensen nagehouden en hij werd meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoekt is opgesloten. (05-050262)

Aanhouding na openlijk geweld tegen politiemensen

Aangehouden verdachte slaat politieman en weet in eerste instantie te ontkomen, later aangehouden

Wierden

Maandagmorgen 25 april om ongeveer 06.30 uur werd overlast van vuurwerk gemeld aan de Jan Jansstraat in Wierden. Toen politiemensen ter plaatse kwamen werd gezien dat door een persoon, de later aangehouden 43 jr. Wierdenaar, met een vuurwerkpistool werd geschoten. Toen de politiemensen hem vertelden dat hij was aangehouden, sloeg hij een van de politiemensen in het gezicht. Hij kreeg van de andere politieman op dat moment een straal pepperspray in zijn gezicht, maar wist toch een woning binnen te vluchten. Een groep van ongeveer 20 personen probeerden op dat moment de verdere aanhouding te voorkomen en de politiemensen zijn, om verdere escalatie te voorkomen, in eerste instantie weggegaan. Toen de rust enigszins was teruggekeerd zijn de politiemensen teruggegaan en kon de 43 jr. worden aangehouden, hij probeerde nog wel te ontkomen maar kon na een snelle achtervolging worden gepakt. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. In de loop van maandag de 25e april zal hij in verzekering worden gesteld. (05-050306)

Verkeersongeval met letsel

Eenzijdig ongeval

Hengelo

Op zondag 24 april omstreeks 06.20 uur kwam er een melding binnen van een eenzijdige aanrijding op de kruising Deldenerstraat/Marskant. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige man uit Delden de macht over het stuur verloren had en tegen verschillende objecten was aangereden. De man had de auto van zijn moeder "geleend". De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en was bovendien onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is behandeld aan gezichtsletsel en hij is ter observatie opgenomen.(bps: 05-050075)

Verkeersongeval met letsel

Motorrijder onderuit

Oldenzaal

Op zondag 24 april omstreeks 12.00 uur kwam er een melding binnen van een eenzijdig ongeval met letsel. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige motorrijdster uit Denekamp op de Provinciale Rondweg N342 onderuit was gegaan bij de laatste rotonde voor de A1. Ze is overgebracht met schouderletsel naar het ziekenhuis. (bps: 05-050123)

Portier aangehouden

Vervelende klant werd met geweld geweerd.

Hengelo

Op zondag 24 april '05 omstreeks 2.47 uur wilde een 29 jarige man uit Hengelo een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo betreden. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en werd door de 39 jarige portier geweigerd. De dronken man bleef ongeveer een kwartier bij de zaak zich aandringen om toch naar binnen te mogen. De portier heeft de man uiteindelijk weggeduwd. Door getuigen werd gezien dat de portier de dronken man hard en opzettelijk tegen zijn gezicht had geslagen. De man werd per ambulance overgebracht waar hij ter observatie was opgenomen. De portier werd na zijn dienst aangehouden en opgesloten. De portier werd na verhoor om 10.00 uur in vrijheid gesteld. Hij ontkende opzettelijk te hebben geslagen. Het slachtoffer heeft een flinke wond en bult overgehouden en kon zich van de mishandeling weinig herinneren. De politie maakt proces-verbaal tegen de portier op. (05-04994)

Hardrijder

Duitse automobilist reed 57 km/h te snel. Hij moest meteen de boete van 500 euro betalen.

Deurningen

Een 53 jarige automobilist uit Bissendorf reed op zondag 24 april '05 over de A1 ter hoogte van Deurningen. Er werd een snelheid, na correctie, van 177 km/h bij hem gemeten alwaar 120 km/h mag worden gereden. De man overschreed de snelheid met 57 km/h. Hij moest meteen de boete van 500 euro betalen. (05-050110)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --