Ingezonden persbericht


Ibuildings neemt website-ontwikkelingsactiviteiten van ZeelandNet over

Vlissingen, 25 april 2005 - Het Vlissingse internetbedrijf Ibuildings gaat nauw samenwerken met ZeelandNet, waarbij alle bestaande klanten op het gebied van website-ontwikkeling voortaan vanuit Vlissingen worden bediend. ZeelandNet, de grootste internet service provider (ISP) van Zeeland, gaat zich vanaf nu volledig richten op zijn access- en hosting-activiteiten. Ibuildings is actief in de technische ontwikkeling van websites voor klanten en levert onder meer in eigen huis ontwikkelde databaseoplossingen en content-managementsystemen. Voor het grafische ontwerp van sites werkt Ibuildings nauw samen met andere gespecialiseerde partijen. Beide partijen benadrukken met deze overeenkomst het belang om zich te richten op hun kernactiviteiten en werken samen door gebruik te maken van elkaars specialismen.

Ibuildings ontwerpt en bouwt innovatieve internet- en intranettoepassingen, zoals websites voor bedrijven en overheden, maar ook portals. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in e-business- en content-managementoplossingen. In de vijf jaar dat het bedrijf bestaat, heeft het een groot klantenbestand opgebouwd in diverse sectoren, zoals de medische en recreatiesector en de overheid. In 2004 heeft de door Ibuildings ontwikkelde website van de Provincie Zeeland zelfs een prijs voor de beste provinciale website in de wacht gesleept.

Volgens Marina Leendertse, salesmanager bij ZeelandNet, wil de Zeeuwse ISP zich meer op de netwerkactiviteiten gaan richten. "Website-ontwikkeling behoort daar niet toe. We zijn blij dat we in Ibuildings een partner hebben gevonden die deze activiteiten probleemloos kan overnemen en bestaande en nieuwe klanten alle expertise kan bieden, die nodig is bij het ontwikkelen van geavanceerde internetoplossingen. ZeelandNet en Ibuildings hadden al een goede samenwerking op het gebied van server-hosting voor wederzijdse klanten. Dit zal door de overdracht van de activiteiten nog verder uitgebreid worden."

"Door deze samenwerking kunnen we onze positie als leverancier van hoogwaardige technische website-ontwikkeling verder verstevigen", zegt Jeroen Stephan, directeur van Ibuildings. "We zijn blij dat ZeelandNet voldoende vertrouwen in Ibuildings heeft om zijn activiteiten op het gebied van website-ontwikkeling aan ons over te dragen. Wij zijn ervan overtuigd dat de klanten van ZeelandNet en van Ibuildings allemaal profiteren van deze stap. Het biedt de twee bedrijven de mogelijkheid om hun expertise in respectievelijk access en hosting en technische website-ontwikkeling verder uit te bouwen."

Over ZeelandNet
ZeelandNet is een Full-Service Internet Provider die zijn activiteiten met name richt op de regio Zeeland en de aangrenzende gebieden. ZeelandNet is een dochterbedrijf van Delta N.V. Behalve leverancier van nutsvoorzieningen is Delta ook eigenaar van het glasvezelnet in Zeeland. ZeelandNet levert over dit netwerk hoogwaardige verbindingen aan veel Zeeuwse bedrijven en instellingen in de provincie. Ook het aanbieden van internet via de kabel is één van de speerpunten in het beleid van ZeelandNet. Tot nu toe is het aantal kabelinternetabonnees van ZeelandNet nog ieder jaar toegenomen en met nieuwe diensten in het vooruitzicht, als telefonie via de kabel, zal ZeelandNet een belangrijke partner blijven in de ontwikkeling van de Nieuwe Economie in Zeeland.

Over Ibuildings
Ibuildings.nl BV, gevestigd in Vlissingen en Sittard, is gespecialiseerd in het realiseren van innovatieve, technisch hoogstaande internettoepassingen: van consultancy tot en met het koppelen van bedrijfsprocessen aan het internet en de ontwikkeling van software voor onder andere de recreatiebranche. Daarnaast biedt Ibuildings een reeks van producten op het gebied van content-management- en organisatie-managementsystemen. Uitgangspunt daarbij is een flexibel modulair systeem dat makkelijk uitbreidbaar is en te koppelen aan bestaande bedrijfssystemen.



Ingezonden persbericht