Dienstenbond CNV

Vendex KBB regelt aanvulling 2e ziektejaar voor 2005 25-04-2005

Op 1 januari 2006 wordt een nieuw stelsel van kracht dat de huidige WAO zal gaan vervangen. Dit stelsel, de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) zal uit twee gedeelten bestaan:
1. IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten)
2. WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten)

De nadere details van dit nieuwe stelsel zijn op dit moment nog niet definitief bekend.

Als voorloper op de nieuwe wetgeving heeft de regering vastgesteld dat de werkgever vanaf 1 januari 2004 verplicht is om een zieke werknemer gedurende twee jaar minimaal 70% van het loon door te betalen. Hierbij is bepaald dat in totaal over twee ziektejaren niet meer dan 170% van het laatstverdiende loon zal worden betaald. Tevens is vastgesteld dat werkgever en werknemer beider volledig verantwoordelijk zijn voor acties die leiden tot hervatting van het werk.

In de afgelopen maanden hebben wij veelvuldig en langdurig met de directie van VendexKBB onderhandeld en, na veel vijven en zessen, hebben wij uiteindelijk een regeling voor dit jaar kunnen afspreken.

Deze regeling zal gedurende dit jaar worden geëvalueerd en het resultaat zal worden meegenomen in volgende besprekingen over de consequenties van de volledige WIA, wanneer nadere details over dit nieuwe stelsel bekend zijn. In deze besprekingen komt aan de orde hoe partijen het ziekteverzuimbeleid in 2006 en volgende jaren vorm willen geven.

Op basis van het bovenstaande adviseren wij u om met de regeling in te stemmen. Dit kunt u doen met bijgaand reactieformulier.

Voor 2005 geldt het volgende:

* In het kader van de Wet Poortwachter is er gedurende de ziekteperiode elke 6 weken een evaluatie tussen werkgever en werknemer. Aan het einde van het eerste ziektejaar is er een speciale evaluatie van het Plan van Aanpak, de zogenaamde eerstejaarsevaluatie. Op dit moment zal VendexKBB in ieder geval aan een derde partij (Arbodienst) vragen om een advies te geven over de inzetbaarheid van betrokkene op dat moment.
* Op basis van bovenstaande zal voor het tweede ziektejaar het niveau van aanvulling worden vastgesteld. Hierbij geldt dat een aanvulling wordt gegeven voor de duur van deelname aan training, scholing dan wel wanneer al dan niet op therapeutische basis wordt gewerkt.

* Bij een werknemer die de vastgestelde mate van inzetbaarheid niet in daadwerkelijke arbeid omzet omdat er geen passende werkplek voorhanden is, maar die om dit wel te bereiken aantoonbaar deelneemt aan een met de werkgever overeengekomen training of scholing, zal als stimulans de loondoorbetaling bij ziekte in het tweede ziektejaar worden aangevuld tot 80%.
* Bij een werknemer die de vastgestelde mate van inzetbaarheid door gebrek aan voldoende passende werkmogelijkheden slechts voor een gedeelte in de vorm van daadwerkelijke dan wel therapeutische arbeid omzet, zal de loondoorbetaling bij ziekte gedurende het tweede ziektejaar worden aangevuld tot 80%.


* Indien de direct hierboven genoemde werknemer aantoonbaar deelneemt aan een met de werkgever overeengekomen training of scholing, met het doel de mate van inzetbaarheid volledig in daadwerkelijke arbeid om te zetten, zal als stimulans de loondoorbetaling bij ziekte in het tweede ziektejaar worden aangevuld tot 85%.

* Bij een werknemer die de vastgestelde mate van inzetbaarheid volledig benut, zal de loondoorbetaling bij ziekte gedurende het tweede ziektejaar worden aangevuld tot 90%.
* Werknemers van wie onomstotelijk vaststaat dat zij, ook op termijn, geen enkel perspectief hebben op terugkeer in het arbeidsproces, (dat wil zeggen zij die, op basis van de criteria die in 2006 en daarna gelden, een (versneld) beroep op de IVA zouden kunnen doen) zullen voor een aanvulling in aanmerking komen volgens het oude regime.

VendexKBB en haar Business Units zeggen alle hulp toe bij het invullen van nadere scholing, therapie of training, waardoor (versnelde) reïntegratie en participatie aan het arbeidsproces kan worden gestimuleerd.

Heeft u nog vragen over deze nieuwsflits neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl