Provincie Overijssel

Open Dag N 348 groot succes

Zo'n tien- tot vijftienduizend bezoekers wisten afgelopen zaterdag de weg te vinden naar het splinternieuwe wegvak N 348 bij Deventer. Het stralende weer verhoogde de sfeer op de Open Dag van de N 348. De dag, georganiseerd door de provincie Overijssel en haar partners in het project, de gemeente Deventer en ProRail, stond helemaal in het teken van verkeer en vervoer.

Het terrein nabij De Knoop in Colmschate was omgetoverd tot een gezellig tentendorp waarin de mobiliteitsmarkt was ondergebracht. Talloze relaties van de provincie op het gebied van grond- weg- en waterbouw lieten hun nieuwste technieken en materieel zien. De provincie zelf was uiteraard ook vertegenwoordigd met een uitgebreide presentatie.

Ruim anderhalve kilometer van het nieuwe tracé werd gebruikt voor een spectaculaire show van voertuigen. Die varieerden van de enorme 'blusreus' van het vliegveld Twente tot middeleeuwse boerenkarren, van de auto van de Doeks uut Hasselt (Het Nieuwe Rijden) tot de oudste jeep van Nederland. Daartussenin: een grote variatie aan oldtimers en de allernieuwste Scania trucks. De Deventer brandweer verzorgde demonstraties. Voor de fijnproevers was er een culinaire markt ingericht met Sallandse producten. Er was boerenkaas, mosterd, koek, fruit en natuurlijk ontbraken de Sallandse asperges niet.

Vandaag, maandag 25 april wordt het wegvak officieel geopend door minister Peijs van V en W. Dat gebeurt rond de klok van 12.00 uur. Om 14.00 uur gaat de weg open voor het (snel)verkeer.

Klik hier voor de foto's van de open dag.

Naar de site van de N348

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2005 Provincie Overijssel