Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Doetinchemse zwaar gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 25-04-2005

Een 30-jarige vrouw uit Doetinchem is zondagavond ernstig gewond geraakt nadat ze betrokken was bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de kruising van de IJsseloordweg met het Lange Water in Arnhem. Het slachtoffer was ook bekneld geraakt en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden bevrijd. Ook de inzittenden van de andere auto raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Van een 29-jarige automobilist uit Velp is het rijbewijs ingevorderd vanwege de verdenking van het rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde even na tien uur 's avonds, toen de Velpenaar over de IJssloordweg richting Westervoortsedijk reed. Ter hoogte van de kruising met het Lange Water botste hij op de vrouw uit Doetinchem, die vanaf het Lange Water de kruising op was gereden. Volgens getuigen zou de Velpenaar door rood zijn gereden. De Velpenaar zelf en zijn twee passagiers, twee vrouwen van 19 en 28 jaar uit Arnhem, raakte ook gewond en moesten naar het ziekenhuis. Van de Velpenaar is bloed afgenomen voor een bloedproef. Door de politie was ook een dierenambulance gewaarschuwd voor twee honden, die ook in de auto van de Velpenaar zaten. De beide betrokken auto's hadden zware schade opgelopen en moesten worden afgesleept. Door de verkeersongevallendienst van de politie wordt nog een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na caféruzie

Publicatiedatum: 25-04-2005

Drie Arnhemmers (twee van 20 en één van 45 jaar) zijn zondagavond in de Arnhemse binnenstad door de politie aangehouden na een caféruzie. Eén van de 20-jarigen wordt verdacht van mishandeling van een van de eigenaars, waarna er een vechtpartij zou zijn uitgebroken. Bij aankomst van de politie vluchtten enkele betrokkenen, waaronder de verdachten, de zaak uit. Een van de beide 20-jarigen kon na een korte achtervolging in de omgeving van het café worden aangehouden. De 45-jarige verdachte bemoeide zich met deze aanhouding en weigerde weg te gaan nadat dit door de agenten gesommeerd was. Ook andere omstanders bemoeiden zich met het voorval en probeerden de aanhouding te verijdelen. Met behulp van een politiehond wisten de agenten de omstanders van zich af te houden. De 45-jarige verdachte, die ook werd aangehouden, liep daarbij een bijtwond op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De andere 20-jarige verdachte kon op aanwijzen van een getuige eveneens worden aangehouden. Later bleek dat de beide eigenaars van het café waren mishandeld nadat er ruzie was ontstaan over de soort muziek die gedraaid werd. Dat zou vervolgens ontaard zijn in de vechtpartij. De 45-jarige verdachte is inmiddels na verhoor weer vrijgelaten. De beide 20-jarigen zitten nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - taxichauffeur mishandeld: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 25-04-2005

Een 31-jarige Arnhemse taxichauffeur is afgelopen weekend gewond geraakt nadat hij op de Velperbuitensingel was mishandeld door een nog onbekend gebleven passant. De politie is op zoek naar getuigen. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag, valkbij de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat. De chauffeur was volgens zijn zeggen net vanaf de Van Muijlwijkstraat de Velperbuitensingel opgereden toen hij twee mannen midden op de rijbaan zag lopen. In het voorbijgaan hoorde de chauffeur een klap en vermoedde dat er op het dak van zijn taxi was geslagen. Toen hij daarop stopte om de eventuele schade te bekijken maakte hij een opmerking naar de twee mannen. Een van de twee zou daarop naar de chauffeur zijn gelopen en hem vervolgens hebben geschopt en geslagen. Na het voorval liepen de mannen door. Het slachtoffer merkte dat hij gewond was en reed naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Daar werd onder meer een botbreuk aan zijn hand geconstateerd. Het slachtoffer meldde zich zondagavond bij de politie voor aangifte. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

De Steeg - gezin ongedeerd na eenzijdig ongeval A348
Publicatiedatum: 25-04-2005

Een Zutphens gezin is zondagavond met de schrik vrij gekomen na een éénzijdig ongeval op de A348 bij De Steeg. Volgens de bestuurster, een 35-jarige vrouw, was ze de macht over het stuur kwijt geraakt na een inhaalmanoeuvre. De wagen zou daarop aan het tollen zijn gegaan en op de middengeleider gebotst. Vervolgens was de wagen nog een stuk langs de middengeleider achteruitgeschoven en op de linkerrijstrook tegen het verkeer in tot stilstand gekomen. De inzittenden, de 33-jarige vriend en hun 7 maanden auto baby, bleken niets te mankeren. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van poging auto-inbraak
Publicatiedatum: 25-04-2005

Politieagenten hebben zondagavond op de Elzenlaan in Arnhem een 29-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een auto. De agenten reden rond half negen de straat in en zagen de man wegduiken bij het zien van de politiewagen. Op aanspreken van de agenten verklaarde de man naar geld te zoeken dat hij daar verloren zou zijn. De agenten zagen dat het portierslot van de auto verbroken was. Bij controle van de man werden inbrekerswerktuigen gevonden. De man werd daarop aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van de auto is later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden