Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Gratis stoepkrijt en vuilniszakken voor vrijmarkt

Geuzenveld-Slotermeer neemt dit jaar extra maatregelen om de vrijmarkt op Koninginnedag goed te laten verlopen. Flyers, borden, toezicht, gratis stoepkrijt en vuilniszakken moeten ervoor zorgen dat de stoepen en pleinen na Koninginnedag 2005 snel weer mooi en schoon zijn.

"Naast het afvoeren van afval wordt het beschadigen en bekladden van de sierbestrating elk jaar een groter probleem", zo vat wethouder Anton Ederveen (CDA) de redenen voor de extra maatregelen samen.

Verwijderen
Veel van de middelen die gebruikt worden om een vrijmarktplekje te markeren, zijn moeilijk te verwijderen zonder de bestrating te beschadigen.

Ederveen: "Het liefst zie ik dat mensen gewoon aanschuiven. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en niet om de commercie. Als ze dan toch een plek willen markeren, laat ze dan stoepkrijt gebruiken."

Gratis
De toezichthouders die bij de vrijmarkt aanwezig zijn, hebben gratis stoepkrijt en vuilniszakken bij zich. Zij lopen rond om mensen zoveel mogelijk behulpzaam te zijn voor een goed verloop van de vrijmarkt.

Er worden speciale plekken aangewezen waar mensen hun afval kunnen achterlaten. Voor mensen die vuilniszakken opentrekken en doorzoeken is ook de milieupolitie aanwezig.

"Wij willen een feestelijke en gezellige Koninginnedag in ons stadsdeel, waar we met plezier op kunnen terug kijken." Volgens wethouder Ederveen zullen de maatregelen daaraan bijdragen.