Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 april 2005

Vandalen stichten brand bij kinderboerderij

TILBURG De politie heeft gisteren een aangifte opgenomen van de beheerder van speel- en kinderboerderij het Echowaaike dat aan de Griegstraat in Tilburg ligt. Tot nu toe onbekende vandalen hebben uit een schuur een hooibaal weggenomen en die in een rioolbuis gelegd en aangestoken. De Tilburgse brandweer heeft het vuur geblust. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt Tilburger aan na verstoren openbare orde

TILBURG Een 46-jarige man uit Tilburg is gisteravond om elf uur aangehouden aan de Dr. Lovinkstraat in deze stad. De man stond in deze straat op de rolluiken van een woning te slaan, waarbij hij ook luidkeels schreeuwde. Hierdoor werd de openbare rode in de straat verstoord. In eerste instantie hebben de agenten volgens het bejegeningprofiel de man verzocht de straat te verlaten. Toen hij dit niet deed werd dit van de man gevorderd. Omdat hij ook de vorderingen in de wind sloeg is de Tilburger aangehouden.

Tilburger opgepakt na mishandeling

TILBURG Vannacht om vijf over halféén hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg een 24-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 18-jarige Tilburger. In een café aan het Piusplein was onenigheid ontstaan tussen bezoekers. Portiers hebben de ruzie makende partijen naar buiten geloodst. Buiten ging men verder met ruzie maken. De 18-jarige Tilburger probeerde de ruzie te sussen, maar kreeg van de aangehouden verdachte een trap in de buik waardoor hij achterover viel. Op de grond liggend werd het slachtoffer nog verschillende keren geslagen. De politie heeft van het slachtoffer vannacht een aangifte opgenomen. De verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Hagenaar heeft vuurwapen in de auto

TILBURG Vannacht om tien over halfvier hebben agenten in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 28-jarige Hagenaar aangehouden. De man was kort daarvoor met agenten mee naar het bureau gegaan omdat hij nog een niet betaalde geldboete open zou hebben staan. Als de politie toestemming krijgt om in de auto van de Hagenaar te kijken vinden ze in zijn auto een vuurwapen. Het vuurwapen is door de politie in beslag genomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Vanmorgen om vijf voor twaalf hebben agenten in de Heuvelstraat in Tilburg een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van sokken en een koek ter waarde van bijna vijf euro. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman