Ingezonden persbericht


Dit persbericht wordt u aangeboden door Active 24

PERSBERICHT

Geschikt voor onmiddellijke plaatsing - 25 april 2005

Active 24 neemt grootste Zweedse webhoster over

Hilversum, 25 april 2005 - Active 24 kondigt de overname aan van het Zweedse Loopia, de grootste webhoster van Zweden. Met deze overname versnelt Europa's toonaangevende hostingprovider haar groeistrategie in Europa. De overnameprijs bedraagt SEK 16 miljoen.

"De aansluiting van Loopia bij Active 24 is perfect", aldus Jaap Zuiderveld, CEO van Active 24. "Met haar 33.000 klanten heeft Loopia een leidende positie verworven in de consumentenmarkt en onderkant van het mkb. De producten van Loopia complementeren de huidige productlijn van Active 24." Zuiderveld is ervan overtuigd dat het samenbrengen van de cultuur en expertise van beide bedrijven een enorme voorsprong geeft ten opzichte van de concurrenten op de internationale hostingmarkt.

Loopia werd opgericht in 1999 door Sam Nurmi en staat bekend als koploper in de webhostingindustrie in Zweden. De investeringen in de technische ontwikkeling van de producten in combinatie met kostenefficiency zorgen ervoor dat Loopia haar Zweedse concurrentie telkens een stap voor blijft. In haar marktsegment blinkt Loopia uit in technische productkwaliteit tegen een uiterst scherpe prijsstelling. In April 2005 verstootte Loopia de Zweedse telecom gigant Telia van de troon als de nummer 1 van Zweden en werd officieel de grootste Zweedse hostingprovider. Eerder dit jaar, in februari, kende het blad "Internetworld" Loopia de prestigieuze prijs toe van "Best Web Hosting Provider in Sweden 2005". In maart van dit jaar verkreeg het bedrijf de titel "Marketeer of the Year".

"Zowel Loopia als Active 24 zijn zeer sterke bedrijven. Beide hebben een leidinggevende rol in twee verschillende - en tegelijkertijd zeer aanvullende - segmenten van de hostingmarkt. Het samenvoegen van beide bedrijven en het optimaal en efficiënt inzetten van alle beschikbare middelen maakt dat onze concurrenten het zwaar zullen krijgen ons bij te benen", zegt Sam Nurmi, CEO en oprichter van Loopia.

Over Active 24

Active 24 is een toonaangevend netwerkonafhankelijke, pan-Europese aanbieder van Internet hosting diensten. Het bedrijf focust zich op het mkb. Deze biedt zij complete, kostenefficiënte Internet oplossingen, die zich kenmerken door effectieve schaalbare standaard producten, met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Meer dan 250.000 klanten weten al dat Active 24 24 uur per dag zorgt voor krachtige hosting oplossingen, die verrassend gemakkelijk zijn. Door zich te focussen op de basis bedrijfsbehoeften geeft Active 24 haar klanten de mogelijk hun focus te verschuiven van netwerkproblemen naar zakelijke kansen. Active 24 heeft haar hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen en vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Tsjechische Republiek. Active 24 is virtueel aanwezig in dertien markten in Europa en de USA.

Bezoek voor meer informatie over Active 24 http://www.active24.com en http://www.active24.org of neem contact op met:

o Active 24 ASA, Jaap Zuiderveld, CEO +31 621237570, e-mail: jaap.zuiderveld@active24.com

of:

o Active 24 ASA, Thomas Christensen, CFO, +47 922 55 444, e-mail: Thomas.christensen@active24.com