Time : 1:51:04 PM
Date : Monday, April 25, 2005
Sender Name: Inter Partner Assistance

Alternatieve vorm van recrutering bij bijstandsverlener Inter PartnerAssistance

Op amper 3 uur tijd 7 waardevolle bijstandsverleners recruteren voor het zomerseizoen was aanvankelijk een ambitieus project. Toch is bijstandsverlener Inter Partner Assistance donderdag 21 april in dit opzet geslaagd. Tijdens een alternatieve recruteringssessie in haar kantoren screende de personeelsdienst en het operationeel management 20 potentiële bijstandsverleners. Via interactieve testing, telefoonsimulaties en gesprekken werd snel duidelijk welke profielen het best scoorden.

De 20 kandidaten werden na een hartelijke ontvangst uitgebreid geïnformeerd over het bedrijf Inter Partner Assistance. Daarna volgde een luistervaardigheidstest waarbij het auditieve assimilatievermogen op de proef gesteld werd. Het aandachtig kunnen luisteren en assimileren van nuttige details voor een snelle en efficiënte bijstandsverlening zijn immers van kapitaal belang. Daarna werden de kandidaten onderworpen aan een internettest. Hier was het belangrijk snel en correct allerlei informatie via het web te kunnen vergaren (vlucht- en adresgegevens, apotheek van wacht, visaformaliteiten, ...).
Na een korte pauze met een hapje en een drankje werd elke kandidaat uitgenodigd deel te nemen aan een telefoonsimulatie. Life vanop het bijstandsplateau werd de kandidaat opgebeld door een bijstandsverlener van IPA die hem/haar een concrete bijstandscase voorlegde. De kandidaat in de rol van bijstandsverlener diende een gepaste oplossing te zoeken. Tot slot werd de avond afgesloten met een interview.
De avond zelf nog vernamen de 7 weerhouden kandidaten het heuglijke nieuws dat hen een tijdelijk contract wacht dat ingaat op 17 mei en loopt tot 30 september.

Deze alternatieve vorm van recrutering biedt tal van voordelen. Eddy Myngheer, operations director bij Inter Partner Assistance: "We zijn verheugd op 1 avond 20 kandidaten te hebben ontmoet. Dat neemt anders al snel 2 weken in beslag. De kandidaten maken op een aangename en informele wijze kennis met ons bedrijf. Zij ontmoeten niet enkel de personeelsverantwoordelijke maar meteen ook hun eventueel toekomstige collega's en verantwoordelijken. De interactieve testing en telefoonsimulaties maken het mogelijk snel een duidelijk beeld te krijgen van de competenties en persoonlijkheid van de verschillende kandidaten. Samengevat kunnen we stellen dat deze eerste aanwervingssessie succesvol verlopen is. We kijken nu al uit naar de start van het zomerseizoen."

De komende weken bereidt Inter Partner Assistance zich uitgebreid voor om haar verzekerden ook tijdens de zomer van 2005 een uitstekende service te bieden.

Inter Partner Assistance, koploper in de bijstandssector, verleent bijstand aan meer dan 3 miljoen verzekerden in België en stelt in Brussel 160 mensen te werk, waaronder 80 bijstandsverleners in vaste dienst en 15 met een tijdelijk contract.
Inter Partner Assistance is niet alleen een gevestigde waarde op het vlak van technische en medische bijstand, maar ook op vlak van Corporate Mobility en gezondheid is zij een belangrijke speler geworden dankzij de ontwikkeling van allerlei specifieke bijstandsformules.