Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van 21 april

Elke maand vindt u op deze pagina een greep uit de besluiten van de gemeenteraad.

Salarissen en bonussen bij Delta N.V.
Tijdens het vragenuurtje voor de gemeenteraad stelde de heer De Kaart (PvdA) vragen over de salarissen en bonussen bij Delta N.V. Het toekennen van een bonus staat het gemeentebestuur zeer tegen omdat de bedrijfsvoering op hinderlijke wijze tekort schiet. De gemeenteraad vond de brief die het college daarover gestuurd heeft naar de Raad van Commissarissen van Delta duidelijk. Wethouder Van 't Westeinde deed de toezegging om de gevoelens van de Goese raad over te brengen aan Delta N.V.

Koopzondagen
Van het spreekrecht voor burgers maakte de heer Ruissen gebruik. Hij hield een pleidooi om het aantal koopzondagen niet te verdubbelen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft de wijziging van de Verordening winkeltijden afgewezen. Met twaalf tegen en tien stemmen voor werd het voorstel van het college om de koopzondagen te verruimen afgewezen. Mevrouw J. Hooymeijer (PvdA), de heer Van Oosten (GroenLinks) en de fracties van CDA en SGP/CristenUnie stemden tegen. Met name de zondagsrust en de onthaasting speelden hierbij een grote rol.

Verder heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor het project "Goese heggen" en stelden zij de discussienota "bebouwde kom Wilhelminadorp" vast en de vervolgnota gezondheidsbeleid Oosterschelderegio 2005-2008.

Motie sluiting kerncentrale Borssele
Tenslotte kwam er motie met toelichting van GroenLinks aan de orde over sluiting van de kerncentrale Borssele. In het kort kwam de motie er op neer dat in hoedanigheid als aandeelhouder van Delta en daardoor mede-eigenaar van de kerncentrale Borssele de gemeenteraad afziet van een schadevergoeding voor sluiting van de kerncentrale. Na uitvoerige discussie stemden PvdA, D'66 en GroenLinks voor de motie. De overige partijen stemden tegen. De motie werd met veertien tegen acht stemmen verworpen.