KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

25-4-2005

Solo klassentraining vanaf Internationaal Zeilwedstrijdcentrum

Sologroep beleeft geweldige training in Medemblik.

Mede door geweldige weersomstandigheden maakte de Solo klassentraining afgelopen weekend tot een onvergetelijke. Coach Karel Lantermans gaf op zijn eigen wijze invulling aan de training van een 14-tal
Solozeilers. De wind was licht en aanlandig, wat een rustige golfslag opleverde. Met een stralende zon erbij waren dit ideale omstandigheden voor dit zondagevenement.

Vanaf het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum werd er dit weekend geen Jong Oranje training verzorgd omdat een grote groep afgereisd is naar Hyeres, Zuid Frankrijk voor de eerste internationale wedstrijd van dit jaar. Een andere reden was de groep invite's die naar Hoorn afreisde voor de eerste selectiewedstrijden, voor de nationale ranking en het ISAF Youth WK, tijdens de United-4 Regatta .

Vooruitlopend op het evenement a.s. vrijdag t/m zondag voor J-24, J-22, Max-Fun en OK-Jol, wat door de K.Z. & R.V. Hollandia
georganiseerd wordt, kwamen er al een aantal J-24's het water voor Medemblik verkennen. Veel duitse teams maakten gebruik van de twee wedstrijdboeien, die door Topzeilen waren uitgelegd.
De duitse teams kwamen een weekend, ze verbleven op Zuiderzee in een bungalow en hadden een nuttige en aangename tijd. Manager Topzeilen Hessel Evertse genoot zichtbaar van het enthousiasme van de zeilers.