Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 25 april

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA SCHIETPARTIJ

HOOGVLIET - Maandagmorgen omstreeks kwart over één heeft op de Wilhelm Tellplaats een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 21-jarige man uit Rotterdam gewond. Een fietser passeerde het slachtoffer en loste plotseling enkele schoten. Na de schietpartij fietste de dader weg. Het slachtoffer raakte gewond en werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Politiepersoneel van het Arrestatieteam hield de verdachte, een 19-jarige Rotterdammer, enkele uren later in een woning in Hoogvliet aan. De 19-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de schietpartij in.


* GROTE BRAND IN GOLFCLUB
VLAARDINGEN - Bij een golfclub aan de Zuidbuurt is zondagochtend rond tien uur een grote brand ontstaan. De brand ontstond, door nog onbekende oorzaak, vermoedelijk in de keuken van de golfclub. De brandweer kwam ter plaatse, maakte 'grote brand' maar kon helaas niet voorkomen dat het rieten dak eveneens vlam vatte. Door politiemensen werd de Zuidbuurt afgesloten. Rond twaalf uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer is nog tot vier uur 's middags bezig geweest met het nablussen en het verwijderen van het rieten dak. De politie gaf kort hierna weer de weg vrij. Het pand liep als gevolg van de brand grote schade op. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

discotheek hielden toezicht bij het parkeren. Politiemensen arresteerden een woninginbreker op heterdaad, hielden een bromfietser aan die met volle snelheid over kruisingen raasde, drie horecagelegenheden werden gesloten omdat ze te laat open waren, folderaars werden verwijderd van de openbare weg in verband met vervuiling en iemand die onwel werd is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Bij de bestrijding van de overlast werden bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, openlijk drankgebruik, schreeuwen op straat, vuil op straat achterlaten, verkeersovertredingen en geen identiteitsbewijs hebben. Verder kregen 15 automobilisten een proces-verbaal omdat ze teveel drank op hadden. Noemenswaardige openbare orde problemen deden zich niet voor.