Persberichten maandag 25 april

's-Hertogenbosch 25-04-2005

JONGEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 20-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De jongen werd op een fiets gecontroleerd op de Admiraliteitslaan in 's-Hertogenbosch. Daarbij bleek, dat de fiets waarop hij reed eerder in 's-Hertogenbosch gestolen was. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later die avond heengezonden

AANHOUDING VOOR VERNIELING EN BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 19-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Eerder die dag had de jongen vernielingen gepleegd aan een auto die aan de Pieter Breughelstraat in 's-Hertogenbosch geparkeerd stond. Enkele ruiten en een koplamp werden vernield. In de motorkap werden enkele deuken geslagen. Enige tijd later bedreigde de jongen de 32-jarige eigenaar van de auto. De jongen is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ BRAND IN WONING

's-Hertogenbosch - Zondagavond, rond 22.15 uur werd een brand gemeld in een woning aan de Mechelenstraat in 's-Hertogenbosch. Tijdens het koken is waarschijnlijk een steekvlam ontstaan, waardoor de afzuigkap in brand is geraakt. Door de rookontwikkeling zijn de bewoners het huis uit gevlucht. Een 19-jarige vrouw is daarbij vanaf de eerste verdieping uit een raam gesprongen. Daarbij brak ze haar enkel. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer wist het vuur snel te blussen waardoor de brandschade beperkt bleef. Wel ontstond er veel rook- en roetschade.

RIJDEN ONDER INVLOED EN AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Zondagavond, rond 21.40 uur, werd op de Lokerenpassage in 's-Hertogenbosch een aanrijding gemeld. Ter plaatse was een geparkeerde auto aangereden. Na de aanrijding was de auto die de aanrijding had veroorzaakt doorgereden. Korte tijd later konden de auto en de bestuurder, 30-jarige man uit die plaats, worden achterhaald. Bij controle bleek dat de man had gereden terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring hiervoor kreeg hij een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

TE VEEL GEDRONKEN EN GEEN RIJBEWIJS

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, rond 04.15 uur, werd op de Gruttostraat in 's-Hertogenbosch een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken. Ook bleek, dat de man een valse naam opgaf aan de politiemensen en dat hij geen rijbewijs had. Voor al deze feiten werd hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 9 uur.

GLAASJE OP

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, even na 04.00 uur, werd op de Orthenseweg in 's-Hertogenbosch een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen werd op de Haverlij in 's-Hertogenbosch een 22-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een snelheid van 108 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

ILLEGALE VREEMDELINGEN

Schijndel - Zondagavond werd door de politie een vreemdelingen controle gehouden. In een bedrijf aan de Hoofdstraat in Schijndel troffen de politiemensen twee Egytenaren van 28 en 35 jaar oud. Na onderzoek bleek, dat de oudste van de twee illegaal in Nederland verbleef. Hij is in afwachting van zijn verwijdering uit Nederland ingesloten.

-----
Bij een controle van een bedrijf aan het Plein 1944 in Schijndel troffen de politiemensen drie Chinezen, twee mannen en een vrouw, aan. Ze konden niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. Voor verder onderzoek zijn ze ingesloten. Het drietal blijkt illegaal in Nederland te verblijven en ze zullen zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxtel - Zondagavond, rond 20.00 uur, werd op de Bosscheweg in Boxtel een 46-jarige man uit Bergen op Zoom bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur. Ook bleek, dat de man nog een boete van 60 euro moest betalen. Nadat hij ook deze had betaald kon hij weer verder.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Vught - Zondagavond is een 25-jarige man uit Vught aangehouden. Politiemensen war aan de Michiel de Ruyterweg in Vught, waar ze door de man werden beledigd en uitgescholden. Toen de man hiervoor werd aangehouden, verzette hij zich daar tegen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Vught - Zondagavond rond 23.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Rijksweg N65 onder Vught Daar bleek een 25-jarige man uit Schijndel met zijn auto tegen een voor hem rijdende auto te zijn gereden. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek, dat de 25-jarige man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Vught - Maandagmorgen is een 48-jarige man uit Vught aangehouden. De man had bij een leegstaande woning aan de Loonsebaan in Vught een ruit vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

WINKELDIEFSTAL

Boxtel - Maandagmorgen is een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan de Stationsstraat in Boxtel betrapt toen ze ondergoed wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Zondagavond, rond 19.45 uur, werd op de Middegaal in Veghel een 31-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 5 uur.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Geffen - Zondagmiddag werd een aanrijding gemeld op de Kloosterstraat in Geffen. Over die straat reed een auto. Deze auto werd voorbij gereden door een auto bestuurd door een 26-jarige man uit Geffen. Bij het voorbij rijden gaf de auto opnieuw gas, waardoor de auto's naast elkaar bleven rijden. Hierdoor ontstond op de Kloosterstraat een soort van wedstrijd tussen de twee auto's. Volgens getuigen reed het tweetal met hoge snelheid door de bebouwde kom. Een hen tegemoetkomende 35-jarige motorrijder uit Geffen kon een aanrijding met de auto die op zijn weghelft reed niet meer voorkomen. Door de klap kwam de motorrijder in een tuintje langs de weg terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De 26-jarige bestuurder van de auto waarmee de motorrijder in aanrijding kwam, bleek te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto die hij aan het inhalen was, een zwarte Volkswagen Golf is na het ongeval doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze zwarte Volkswagen Golf.

POLITIEMAN GEWOND BIJ HUISELIJK GEWELD

Oss - Zondagmiddag is een 45-jarige politieman van het district Maasland gewond geraakt. De man was samen met een collega naar een melding van huiselijk geweld in Oss gestuurd. Een 24-jarige vrouw bleek door haar ouders en broer te zijn mishandeld. Bij de aanhouding van de 60-jarige man, 44-jarige vrouw en 16-jarige zoon verzetten deze zich hevig. Daarbij raakte de 45-jarige politieman gewond. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De vader en de zoon zijn voor verder onderzoek ingesloten. De moeder is na verhoor heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

Herpen - In de nacht van zondag op maandag, even voor 02.30 uur, werd op de Berghemeseweg in Herpen een 47-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Mill - Zondagmiddag, even voor 18.00 uur, werd op de Vorleweg in Mille een 46-jarige man uit Eindhoven bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.