Gemeente Rotterdam

Nr. 17 nagekomen
25 april 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 25 april t/m 1 mei 2005

Wethouder Van Sluis aanwezig bij openingsreceptie International Bunker Conference Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 27 april om 19.00 uur een welkomstwoord houden bij de openingsreceptie van de 26e International Bunker Conference (IBC). De openingsreceptie vindt plaats bij de Koninlijke Roei & Zeilvereniging 'De Maas' aan de Veerdam 1. Het Havenbedrijf organiseert deze conferentie, die duurt tot en met 29 april, samen met de Norwegian Shipping Academy. De jaarlijkse conferentie vindt afwisselend in Oslo en Rotterdam plaats. Doel van de conferentie is het bijeen brengen van mensen die opereren in de hele keten die bij de bunkerindustrie betrokken is. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam, Tie Schellekens, tel. 010 252 14 30)

Wethouder Pastors en wethouder Janssens ondertekenen Protocol Natuurlijk Verloop Polder Zestienhoven
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ondertekent op vrijdag 29 april, samen met wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) en mevrouw Hitzert (directeur Rotterdamse Bond van Volkstuinders) het Protocol Natuurlijk Verloop Polder Zestienhoven. De ondertekening vindt om 09.00 uur plaats in kamer 120 van het Stadhuis aan de Coolsingel. Voor de ontwikkeling van de woonwijk Polder Zestienhoven in Noord Rotterdam, moet een aantal Volkstuinen verdwijnen. Het Protocol is ontwikkeld door de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse Bond voor Volkstuinders (RBvV) en is bedoeld voor de tuinders die hun volkstuin moeten verlaten in verband met de ontwikkeling van Polder Zestienhoven. Met het Protocol Natuurlijk Verloop krijgen de tuinders de mogelijkheid om, voor de definitieve opheffing van hun volkstuin in 2009, nu al te stoppen met tuinieren of naar een andere bestaande tuin te verhuizen. (Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Christel de Valk, tel. 010 - 489 63 89)

Wethouder Bolsius heropent speeltuin Charlois
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) heropent op zaterdag 29 april om 14.00 uur op feestelijke wijze speeltuin Charlois aan de Carnissedreef 296. Speeltuin Charlois heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. In de nieuwe speeltuin zijn vijf zones aangebracht, waarbij iedere zone een bepaalde leeftijdsgroep aanspreekt. Er zijn een zandbak, een waterspel, schommels, picknicktafels, een spartelbad, een kabelbaan en trapveldjes aangebracht. De vernieuwde speeltuin maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het Zuiderpark. (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Jikke Kuiper, tel. 010 489 79 52)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam