--------------------------------------------------------------------------
    Van der Hoop Bankiers kiest Business Architects International voor    
                        uitvoering vermogensbeheer                        
--------------------------------------------------------------------------

Nu al vierde klant in Nederland die kiest voor web-gebaseerde oplossing Mechelen, 25/04/2005

Van der Hoop Bankiers, een onafhankelijke full-service bank die gespecialiseerde diensten aanbiedt op het gebied van Effectenbemiddeling en
-advies, Corporate Finance en Vermogensbeheer, heeft eXimius geïmplementeerd om zijn e-bankingstrategie voor particulieren met grote vermogens te ondersteunen. eXimius is een complete, intuïtieve omgeving voor vermogensbeheer. Van der Hoop is na korte tijd al vierde klant in Nederland, naast van Lanschot, Kasbank en Simon A. Cohen, die eXimius kiest. De suite werd door Business Architects International ontwikkeld en zal bij Van der Hoop Bankiers fungeren als primair platform voor investering- en vermogensbeheerders.

Van der Hoop wilde een aantal belangrijke bedrijfsprocessen, zoals margeberekening, klantenrapportering en het nakomen van regelgevingen optimaliseren en de klantentevredenheid verbeteren. Daartoe wordt eXimius met het door Van der Hoop intern ontwikkelde document-managementsysteem geïntegreerd. Vermogens- en investeringsbeheerders van Van der Hoop zullen via de werkomgeving één overzicht van de klant krijgen. Ook zullen klanten zelf toegang hebben tot dit allesomvattende overzicht via Internet, waardoor Van der Hoop een ongeëvenaarde klantenservice kan bieden,

Van der Hoop heeft voor eXimius van Business Architects gekozen vanwege de uitgebreide functionaliteit, de gevestigde klantenbasis op de Europese particuliere investeringsmarkt en zijn bewezen ervaring in het implementeren van eXimius in bedrijfskritieke onderdelen als vermogensbeheer.

"Business Architects combineert de kracht en functionaliteit van een algemeen geaccepteerde oplossing, die onze bedrijfsstrategie ondersteunt, met een flexibele organisatie. Omdat zij onze taal spreken, zijn wij snel tot een overeenkomst gekomen," aldus Marco Witteveen, COO van Van der Hoop.

"Na succesvolle implementaties bij van Lanschot, Kasbank en Simon A. Cohen, bevestigt de keuze van Van der Hoop nogmaals ons marktleiderschap in de Nederlandse vermogensbeheerbranche," aldus Peter Schramme, VP Investment Management bij Business Architects. "Bovendien versterkt het contract de positie van eXimius als een gevestigde oplossing op de Europese vermogens- en investeringsmarkt. Onze klanten erkennen dat een krachtige klantgerichte oplossing, eXimius, een onderscheidend vermogen voor hen betekent." aldus Peter Schramme.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over eXimius
eXimius is een omgeving, die vermogens- en investmentbeheerders in staat stelt zich op hun expertise te concentreren, namelijk waarde voor hun klanten creeeren. En dat via één 'workbench'. eXimius biedt brede functionaliteit: prestatietoekenning en ?meting, risicoanalyse, modelling & benchmarking, pre & post trade compliance, simulatie, rebalancing, order generation en uitgebreide rapporteringfuncties, en de enterprise applicatie-integratiefuncties zorgen voor STP.
Naast deze functies biedt eXimius ook aanvullende modules die het klantenservice (de kennis over de klant) naar een nog hoger niveau trekken. Door geïntegreerde CRM (Customer Relationship Management) en documentmanagement wordt de een-op-een communicatie met de klant werkelijkheid.
Particuliere klanten vragen steeds meer naar op maat gemaakt advies, terwijl de investementbeheerder steeds meer onder druk komt te staan: meer klanten bedienen binnen dezelfde tijd en met dezelfde medewerkers. Deze beweging richting meer kennis over de klant, kan vergemakkelijkt worden door de financiële planning en interactieve 'profiling'-funcites van eXimius.
Dankzij deze brede aanpak kan Business Architects eXimius als een volledig en intuitief 'workbench' voor vermogensbeheer positioneren. Eén overzicht over de klant via één 'workbench'

Over Business Architects International
Business Architects International is een Europees softwarebedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor de financiële markt. Het bedrijf levert banken en verzekeringsmaatschappijen softwarepakketten, componenten, oplossingen en analytische modellen voor beheer van leningen en investeringen. Business Architects International combineert financiële know-how met technologische expertise. Alle oplossingen zijn gebaseerd op best-practice bedrijfsmodellen en componenttechnologie die onze klanten in staat stelt om zich snel aan te passen en mee te gaan met veranderde bedrijfsomstandigheden en een significant concurrentievoordeel te genereren.
Business Architects werd in december 1997 opgericht en heeft afdelingen in Mechelen, Amsterdam, Luxemburg, Parijs, Frankfort en Londen. Het bedrijf heeft een 100-tal medewerkers. Het sloot 2003 af met 11 miljoen euro omzet. Klanten zijn onder meer: Achmea, Axa, BWD Rensburg, Dexia, F. van Lanschot Bankiers, Fortis Investment Management, ING, Kas Bank, Landesbank Sachsen, Penson Inc., Pershing, Rabobank en de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij. Business Architects heeft partnerships met grote softwarespelers als Microsoft en IBM. Meer informatie op: www.baiworld.com About Van der Hoop Bankiers
Van der Hoop Bankiers, genoteerd aan de AEX, een onafhankelijke full-service bank die gespecialiseerde diensten aanbiedt op het gebied van Effectenbemiddeling en -advies, Corporate Finance en Vermogensbeheer. De goede naam van de bank, hoog opgeleide en gemotiveerde medewerkers, alsmede een sterke vermogenspositie en een relatief laag risicoprofiel zijn essentieel om de door van der Hoop gekozen strategie succesvol uit te voeren.
Journalisten
Business Architects International, Bert Daems, Marketing Manager, tel: +32 (0)15 27 34 03, e-mail: bert.daems@baiworld.com.
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com.
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:BAI0729-365BEA