Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 april 2005


APELDOORN - Fietsster loopt rugklachten op


Een 66-jarige Apeldoornse fietsster heeft zondagmorgen (24/4) door een aanrijding op de kruising Deventerstraat/Noorderlaan/Trekweg/Halstraat rugklachten opgelopen door aanrijding met een 24-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. De bromfietser reed over de Deventerstaat en stak rond 11.30 uur het kruispunt over, volgens zijn verklaring door het oranje verkeerslicht.
De vrouw wachtte met haar fiets voor het rode verkeerslicht en toen het licht op groen sprong stak zij over waarbij zij door de bromfietser werd aangereden. De vrouw liep rugletsel op en werd per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de juiste toedracht van de aanrijding.


APELDOORN - Brand in coniferenhaag


In een heg van coniferen bij een woning aan de Atlasstraat brak in de nacht van zaterdag op zondag (24/4) brand uit. Politie en brandweer kregen zondagmorgen vroeg rond 03.15 uur melding dat een aantal coniferen in brand stond. De politie was als eerste ter plaatse en zag dat de coniferen flink brandden. De 45-jarige achterbuurman was met zijn eigen brandblusser aan het blussen en de brandweer maakte het karwei af. De 81-jarige bewoonster had niets van de brand gemerkt.


APELDOORN - Man moet nog boetes betalen


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in het Oranjepark een 27-jarige inwoner van Wenum Wiesel aangehouden die nog een boete van 228 euro had open staan. De politie trof de man maandagmorgen vroeg rond 01.30 uur aan en onderzoek wees uit dat de man de boete nog moest betalen. Omdat hij deze niet kon betalen stond daar drie dagen celstraf tegenover. De politie sloot hem op in een cel in het politiebureau.


APELDOORN - Padvinders delen kaarten uit


Padvinders van scouting hebben zaterdagmorgen (23/4), samen met de politie, op de Landdrostlaan groene en rode kaarten aan automobilisten uitgedeeld. De politie controleerde met de padvinders tussen 10.00 en 12.00 uur de snelheid van motorvoertuigen. De padvinders gaven vijf bestuurders een rode kaart voor het niet dragen van de gordel achterin en voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km per uur. Tien bestuurders die zich netjes aan de snelheid hielden kregen een groene kaart. De politie deelde geen processen-verbaal uit in verband met de aanwezigheid van de kinderen en de vriendelijke uitstraling van de controle. Na afloop van de controle beantwoordde de politie vragen van de kinderen die dit een leuke en leerzame actie vonden.


APELDOORN - Mishandeling Eglantier opgelost


De politie heeft de openlijke geweldpleging in de Dekamarkt aan de Eglantier opgelost. Drie mannen die in de winkel aan het werk waren, werden op zaterdagmiddag 9 april jl. na sluitingtijd mishandeld. Een groepje mannen werd de toegang tot de winkel wegens sluitingstijd geweigerd. Na onderzoek heeft de politie drie Apeldoorners ( 17, 18 en 19 jaar) opgespoord en aangehouden.
Uit het onderzoek is vervolgens gebleken, dat de twee meerderjarige verdachten zich schuldig hadden gemaakt aan openbare geweldpleging. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige verdachte was meegelopen maar had geen strafbare handelingen gepleegd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --