GOVCERT.NL


Bezoekadres:
Nieuwe Duinweg 24-26
2587 AD Den Haag
Routebeschrijving

Postadres:
Postbus 84011
2508 AD Den Haag

Telefoon: (070) 888 78 51
Fax: (070) 888 78 15
E-mail: info@govcert.nl
deelnemer aan:

Infosecurity belangrijke bijdrage aan kennis & netwerk 25 april 2005
Begin april vond in Orlando, Verenigde Staten het wereldwijd bekende Infosecurity congres plaats. Ook GOVCERT.NL heeft deelgenomen aan deze conferentie. Met 93 presentaties en workshops verdeeld over 11 themas is InfoSec een van de grootste congressen ter wereld op het gebied van informatiebeveiliging. Infosec richt zich zowel op technisch specialisten als op managers die verantwoording hebben voor de informatiebeveiliging binnen hun organisatie.

Veel sessies stonden in het teken van compliance en risico management, hot topics binnen informatiebeveiliging wereldwijd. Ook meer technische onderwerpen kwamen veelvuldig aan bod. Zo was er aandacht voor best practices op het gebied van Vulnerability Management met tips om een heldere methodiek hiervoor te realiseren. Attacking and defending RFID kreeg ook aandacht, net zoals de Top 10 webservice attacks over de nieuwste bedreigingen in 2005 zoals identiteitsfraude, slechte encryptie, slechte configuraties, URL parameter tampering en session hijacking. Op het gebied van Incident Response kwamen nieuwe trends op het gebied van intrusion detection aan bod.

Bijdrage aan kennis en netwerk
Technisch specialisten en management van GOVCERT.NL neemt regelmatig deel aan belangrijke internationale congressen en conferenties. Het grote, wereldwijde netwerk van leveranciers, IT-bedrijven en andere CERTs is een belangrijke bron van informatie. Operationele contacten wereldwijd zijn natuurlijk ook van belang bij het afhandelen van ICT-veiligheidsincidenten. Kennisdeling is voor GOVCERT.NL een belangrijke pijler. Daarom zijn contacten en opgedane kennis ook toegankelijk voor deelnemers aan GOVCERT.NL.

Meer informatie over Infosec kunt u vinden op
http://www.misti.com/infosecworld.