Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
25 april 2005
Ons kenmerk
DBS/2005/2146
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk

-
Onderwerp
AO gehandicaptenbeleid 13 april

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van het verzoek van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport stuur ik u hierbij een toelichting op mijn verhindering om aanwezig te kunnen zijn bij het Algemeen Overleg Gehandicaptenbeleid van 13 april 2005.

Zoals in mijn brief van 5 april 2005 (kenmerk DGP/MDV/u.01065) aangegeven, was reden van mijn afwezigheid onder meer een gesprek dat ik had met mijn Duitse collega Stolpe ter voorbereiding van de Transportraad op 21 april 2005 Dit gesprek kon, na een eerdere annulering, alleen nog op 13 april plaatsvinden. Belang van het gesprek was om steun te krijgen voor de positie van Nederland in de Transportraad van 21 april 2005 inzake het Eurovignet Daarnaast is de afspraak benut om drie belangrijke wegverdragen te ondertekenen, waaronder een verdrag inzake de A74 Na het bezoek aan mijn Duitse federale collega Stolpe in Bonn ben ik doorgereisd naar Hannover, waar ik heb gesproken met mijn collega Hirche van de Duitse deelstaat Niedersachsen. Dit bezoek was eerder al twee keer uitgesteld.

Wat betreft mijn aanwezigheid voor aanvang van het Algemeen Overleg Gehandicaptenbeleid in het Kamergebouw, kan ik melden dat deze verband hield met het Algemeen Overleg Transportraad met de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat, dat duurde tot 15.00 uur. Na afloop hiervan ben ik direct vertrokken om tijdig bij mijn afspraak met minister Stolpe te kunnen zijn, die voor de ondertekening van de wegverdragen vanuit Berlijn naar Bonn was gekomen. Er was dan ook geen gelegenheid meer om in uw vergadering te verschijnen en bij voorrang de aan mij geadresseerde vragen te beantwoorden.

Voor zover mogelijk zijn de tijdens het AO gestelde vragen over mijn beleidsterrein door collega-bewindslieden beantwoord. Een brief met de antwoorden op enkele resterende vragen kunt u op korte termijn tegemoet zien.

Ik vertrouw erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs