Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 april 2005


SILVOLDE - Gewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee personenauto's raakten zondagavond (24/4) op de kruising Dinxperloseweg/Oude Dinxperloseweg twee automobilisten gewond. Een 19-jarige man uit Ulft reed rond 21.15 uur het kruispunt op en werd vol in de flank aangereden door een 27-jarige man uit Dinxperlo. Beiden raakten gewond en de brandweer moest de man uit Dinxperlo uit zijn auto bevrijden omdat hij bekneld zat. Beide slachtoffers werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de juiste toedracht naar de aanrijding.


WINTERSWIJK - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (25/4) op de markt een 58-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.10 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. Omdat op het politiebureau de ademanalyse mislukte werd bij de man door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend.


ZELHEM - DOETINCHEM - drankrijders betrapt


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (25/4) op de Aaltenseweg een 39-jarige automobiliste uit Zelhem aangehouden die alholhol had gebruikt. De politie controleerde de vrouw maandagmorgen vroeg rond 00.40 uur en ontdekte dat zij onder invloed van alcohol was. De vrouw blies op het politiebureau een promillage van 0,6. Dit leverde haar een boete en een rijverbod op.
Een 35 jarige automoblist uit Doetinchem bleek zondagavond bij controle op de J.F. Kennedylaan onder invloed van alcohol. Hij blies 1.5 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal volgt.


VORDEN - Inbraak in woning


Onbekenden hebben zondagavond (24/4) ingebroken in een woningaan de Mispelkampdijk. De inbrekers kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Zij namen niets mee. De inbrekers maakten er wel een enorme puinhoop van doordat zij diverse goederen op de grond gooiden. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.


BAAK - Brand in schuur


In een schuur achter een recreatiewoning aan de Schooldijk brak zondagavond (24/4) brand uit. De brand werd rond 22.00 uur ontdekt in een stapel haardhout die tegen de schuur stond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --