Politie Limburg-Noord

Vier zaken in De Gouden Tip op L1-TV

Datum: 25-04-2005
Tijd bericht: 14:47
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 26 april roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven:

Zaak 1: Straatroof in Maastricht
In Maastricht wordt een 75-jarige vrouw op straat door twee jongens beroofd van haar handtas. Bij de overval komt de vrouw ten val en breekt haar heup. Een getuige achtervolgt zonder succes de beide daders. De politie is op zoek naar de daders én deze getuige.

Zaak 2: Zakkenrollerij in Heythuysen In een supermarkt rollen twee vrouwen en een man de portemonnee van een 73-jarige vrouw. Precies één week later wordt opnieuw een winkelende vrouw slachtoffer van deze zakkenrollers. Van deze zakkenrollerij zijn bewakingsbeelden in de uitzending getoond.

Zaak 3: Mislukte overval in Maastricht Een negroïde en een blanke man overvallen aan het begin van de middag een postzegelhandel aan de Franciscus Romanusweg. Omdat de eigenaar hevig verzet biedt, slaan de overvallers zonder buit op de vlucht. Ze maken gebruik van een blauwe scooter. De overvallers zijn op bewakingsbeelden in de uitzending getoond.

Zaak 4: Aanranding en beroving in Roermond Als een 23-jarige vrouw in een telefooncel op het Stationsplein een taxi staat te bellen, wordt ze beroofd van haar handtas. Ook randt de overvaller haar aan. Deze zaak is in de uitzending gereconstrueerd. Ook zijn beelden van Stadstoezicht getoond waarop de dader te zien is.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 26 april om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:07, 19:07, 20:07, 21:07 en 00:07 uur. Ook woensdag 27 april wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur. Vanaf de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's van alle zaken op internetsite www.degoudentip.tv. Ook zijn de onderwerpen daar in beeld en geluid te downloaden.