Ingezonden persbericht


Air Canada selecteert Boeing 777 en 787 Dreamliners


· Overeenkomt omvat 32 vaste bestellingen plus 64 opties

Seattle, 25 april 2005 - Boeing en Air Canada maken bekend een overeenkomst te zijn aangegaan voor de vernieuwing van de vloot van de luchtvaartmaatschappij met mogelijk in totaal 36 Boeing 777 vliegtuigen en met mogelijk in totaal 60 Boeing 787 Dreamliners. Air Canada wil met de vernieuwing zijn vloot zowel moderniseren als de operationele efficiency verbeteren.

De overeenkomst heeft betrekking op bevestigde bestellingen voor 18 vliegtuigen van het type 777. Daarnaast heeft Air Canada opties en aankooprechten voor nog eens 18 vliegtuigen, waarbij de onderlinge verhouding tussen de 777-300ER, de 777-200LR Worldiner en het 777-vrachtvliegtuig nog zal worden vastgesteld. De afleveringen zullen vanaf begin volgend jaar beginnen.

De overeenkomst heeft ook betrekking op bevestigde bestellingen van 14 Dreamliners, bestaande uit een mix van 787-8 en 787-9, plus de opties en kooprechten voor nog eens 46 vliegtuigen. De bevestigde orders vertegenwoordigen een waarde van US$ 6 miljard op basis van catalogusprijzen. Boeing en Air Canada verwachten tegen het midden van dit jaar de order definitief te hebben afgerond in verband met het doorlopen van een aantal procedurele voorwaarden.

Air Canada is de achttiende luchtvaartmaatschappij die de 787 Dreamliner heeft geselecteerd. Het aantal bevestigde bestellingen en aangegane verplichtingen is daarmee op 217 gekomen.

De 787 Dreamliner verbruikt 20 procent minder brandstof dan de huidige generatie vliegtuigen van vergelijkbare grootte en biedt maatschappijen tot 45 procent méér omzet in vrachtvervoer. Passagiers aan boord van de 787 Dreamliner genieten straks van een geheel nieuw interieurconcept, met hogere luchtvochtigheid en bredere zitplaatsen en gangpaden ter vergroting van het comfort, alsmede grotere ramen en andere gemaksvoorzieningen. De 787 Dreamliner vervult met de mogelijkheid van meer betaalbare non-stop vluchten naar meer bestemmingen een vaak geuite wens van veel reizigers.

# # #



Ingezonden persbericht