Digitale Gemeente Houten

Bouw hotel Van der Valk Houten start deze zomer

maandag 25 april 2005 - Door: Frank Magdelyns

Hotelketen Van der Valk begint komende zomer met de bouw van een 4-sterrenhotel. Als alles volgens plan verloopt worden de eerste gasten medio 2007 ontvangen.

Voor het hotel aan de Hoofdveste op bedrijventerrein Rondeel vindt donderdag 28 april de grondverkoop plaats. Na de ondertekening wordt het technisch bouwplan ingediend door Van der Valk, waarna de nodige vergunningen worden verleend.

Het hotel op bedrijventerrein Rondeel richt zich vooral op de zakelijke markt. Het hotel krijgt in totaal 160 kamers, een restaurant, en congres- en vergaderruimten. Rondom het markante en 60 meter hoge gebouw worden in eerste instantie 231 parkeerplaatsen aangelegd.

Sinds medio 1999 is er door de Gemeente Houten met diverse partijen gesproken over een hotelontwikkeling op het Rondeel. Het gebouw moet dienen als markante beëindiging van de Hoofdveste als belangrijkste as op het bedrijvenpark én als herkenningspunt voor Houten langs de rijksweg de A27.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).