Time : 3:26:07 PM
Date : Monday, April 25, 2005
Sender Name: Linux-service.be

Linux 64 bit computer besturingssysteem: de kinderschoenen ontgroeid.

De nieuwste hype in de informaticawereld wordt ongetwijfeld de 64-bit technologie. Het nut voor sommige branches is overduidelijk, anderen vinden het maar niks. Toch zullen ook deze laatste critici van het nut overtuigd geraken. Maar wat hebben we nu eigenlijk aan deze 64-bit technologie?

Het leeuwendeel van de processoren die we nu in de IT systemen terugvinden zijn 32-bit. Reeds enige tijd worden ook 64-bit processoren op de markt aangeboden. Zeer vereenvoudigd kan men zeggen dat een systeem met een 64-bit processor meer RAM geheugen kan bevatten, en dit sneller kan verwerken dan een systeem met 32-bit processor.

Een grote doorbraak bleef uit door de geringe beschikbaarheid van software die 64-bit processoren ondersteunt. Zonder deze aangepaste software wordt namelijk geen enkel voordeel gehaald uit een 64-bit systeem. GNU/Linux® heeft reeds een ruime tijd een 64-bit besturingssysteem beschikbaar. Ook de software voor dit besturingssysteem is tegenwoordig vrij uitgebreid, zodat men kan stellen dat GNU/Linux® de kinderschoenen ontgroeid is.

Tot voor kort waren enkel 64-bit systemen op de markt met een 32-bit besturingssysteem voorgeïnstalleerd. Sinds maart 2005 biedt Linux-service.be PC's aan met een 64-bit besturingssysteem voorgeïnstalleerd. Zowel notebooks, desktops en servers behoren tot het portfolio. Voor meer informatie kan u terecht bij:

Bedrijf:Linux-service.be
Contact:Dhr. Guy DUPORTAIL
Functie:Zaakvoerder
Tel:+32 9 390 80 78
Internet:www.linux-service.be
E-mail:info@linux-service.be

URL: http://www.linux-service.be